IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

16 augusti, 2019

Inför: IFK Norrköping dam-Husqvarna FF

Efter förlusten senast i Svenska Cupen har IFK Norrköping dam laddat om och har fullt fokus på att förlänga den förlustfria sviten i division 1.
–Vi behöver spela och agera som ett lag, säger Ronja Karlsson Törnborg

Tredje raka hemmamatchen och augustifestens höjdpunkt och lördagens motstånd är ett lag med självförtroende. Husqvarna FF började serien tungt med ett antal raka förluster där IFK vann mötet på Vapenvallen med 7–0 där Lovisa Gustafsson nätade fyra gånger. Sedan dess har smålänningarna sju raka matcher utan förlust och kommer senast efter en fin 5–1-seger borta mot Nittorps IK.
   Det är med andra ord en taggad seriesjua som kommer till Östgötaporten i jakten på högre placeringar.
   Då gäller det att IFK höjer sig från onsdagens förlust mot BK30 och hittar tillbaka till den fina form laget har i serien.
–Vi har pratat igenom matchen och sagt att vi ska fortsätta att följa de mål vi satte i våras. Utifrån förlusten senast så tycker jag att det ska vara en självklar seger imorgon för att lyfta oss och allas psyke, säger Ronja Karlsson Törnborg.

Anfallaren påpekar att det finns en liten revanschlust att visa att onsdagens match vara en engångsföreteelse.
–Husqvarna kommer ha det med tanke på deras förlust mot oss – vi behöver ha fullt fokus.
Det är också viktigt att inte underskatta morgondagens motstånd.
–Det är vinst som gäller och vi behöver ha den känslan inför matchen, då kommer det leda till en vinst. Vi ska också ha en bra känsla efteråt – är du nöjd så har du oftast gjort en bra match, säger Ronja Karlsson Törnborg.

Kiosken är öppen och bemannas av Svenska Kyrkan som serverar kaffe, fika och grillat.

IFK Norrköping–Husqvarna FF
Division 1 mellersta Götaland (16:22)
Lördagen den 17/8 kl. 13:00
Östgötaporten
Ingång: Entré 4, VM-läktaren
Pris: Vuxen 60:-, pensionär/ungdom (8–18 år) 30:-, upp till 8 år fri entré, årskort fri entré
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv), Sabina Robertsson (mv) – Sara Hjelm, Clara Flenhagen, Ella Degerstedt, Junis Andersson, My Cato, Ellen Erlandsson, Rebecca Stigenhed, Filippa Sjöberg, Alma Sjödahl, Ronja Karlsson Törnborg, Felicia Rohlen, Ebba Sjögren, Ida Andersson, Tilda Lundström

 

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser