STADIUM SPORTS CAMP - FOTBOLL

Alla sporter på Stadium Sports Camp arrangeras av en lokal idrottsförening i Norrköping som ansvarar för hela sitt arrangemang. Det innebär att föreningen rekryterar ledare, planerar träningar och ansvarar för deltagarnas sportsliga upplevelse under en lägervecka. När det gäller fotbollssektionen på lägret är det därför vi, IFK Norrköping, som har hand om aktiviteterna.

Välkommen att ta del av Sveriges största sport, på Sveriges största idrottsläger, arrangerad av en av Sveriges bästa akademier!

Fotbollen på Stadium Sports Camp arrangeras av oss på IFK Norrköping och deltagarna blir därmed coachade på samma sätt som våra akademispelare. Under en vecka på Stadium Sports Camp får deltagarna en inblick i hur vi jobbar med vår spelarutveckling då träningarna är planerade utifrån vår spelarutbildningsplan – med fokus främst på momenten teknik och anfallsspel. Om man är målvakt erbjuds man specifik målvaktsträning.

fotbollsverksamheten

Fotbollen är Stadium Sports Camps största huvudidrott med över 1200 fotbollstjejer- och killar som deltagare varje år. Som deltagare har man 2–3 fotbollsaktiviteter per dag (teori, träning och match). 10- och 12-åringar tränar samt spelar match på 7-mot 7-planer och 13–15 åringar tränar samt spelar match på 11-mot-11-planer. För att deltagarna ska få ut så mycket speltid som möjligt i matchspelet väljer Stadium Sports Camp att inte följa SvFF:s riktlinjer kring spelformer. Därför spelar 13–15 åringar 11-mot-11-matcher istället för 9 mot 9.

Ta chansen att under en vecka vara en del av en Sveriges bästa akademiverksamheter och genomgå samma utbildning som fostrat spelare som Christoffer Nyman, Ken Sema, Alexander Fransson, Kristoffer Olsson, Muamer Tankovic, Linus Wahlqvist, Filip Dagerståhl och Henrik Castegren med flera. 

Läs mer om Stadium Sports Camp eller skicka in din anmälan genom att klicka här! 

Kontakt och mer information: 

Ansvarig fotboll Stadium Sportscamp, Marcus Egnell, marcus.egnell@ifknorrkoping.se