Om IFK

IFK Norrköping - en svensk klassiker

IFK Norrköping är en av Sveriges mest anrika och framgångsrika fotbollsklubbar. Klubben bildades den 29 maj 1897. Under åren har vi vunnit 13 SM-guld och 6 cup-guld. I klubben finns en femstjärnig fotbollsakademi, framgångsrik damverksamhet, och en växande ungdomsverksamhet med cirka 500 aktiva barn och ungdomar. 

Bland de senaste årens framgångar märks bland annat:

  • SM-Guld 2015
  • Lilla silvret 2016
  • Stora silvret 2018
  • Kval till Champions League 2016
  • Kval till Europa League 2017, 2019

IFK Norrköping äger sin arena Platinumcars arena och erbjuder konferens, restaurang och tränings/friskvårdsmöjligheter i egen regi. 

Peking och Snoka
IFK, Snoka, Peking – kärt barn har många namn. Det finns olika teorier om var smeknamnet Snoka kommer ifrån. Antagligen har det att göra med de framgångsrika värvningar av stora spelare från små klubbar som klubben genomförde under 1940-talet. Vi lyckades alltså “snoka” upp talanger. Från början var Snoka ett öknamn som våra lokalrivaler i IK Sleipner gav oss, men som vi snart anammade och började använda själva.

Peking är ett smeknamn på hela staden Norrköping. Det sägs att det härrör från en föreläsning som den världsberömde upptäcktsresanden Sven Hedin gjorde på läroverket i staden. Då konstaterade han att Peking betyder “Norra Staden” på kinesiska, något som läroverkseleverna snappade upp och började använda.

läs mer om IFK:s historia

Annonser