Press och media

PRESS & MEDIA

Här hittar du som journalist eller fotograf information om ackreditering, intervjuförfrågningar och annan information från IFK Norrköpings kommunikationsavdelning.

Kontakt till IFK Norrköpings kommunikationsavdelning

Hör gärna av dig till oss!

IFK Norrköpings kommunikationsavdelning består av Erik Johansson, medie- och kommunikationsansvarig, och David Gustafsson, medieproducent och kommunikatör. 

 

Kontakta gärna oss:

Erik Johansson: 0738 04 16 99, Erik.johansson@ifknorrkoping.se – föräldraledig till augusti 2024. 

David Gustafsson: 9736 44 20 35, david.gustafsson@ifknorrkoping.se

 

För marknadsrelaterade frågor kontakta maknadskommunikatör Lukas Rommel. lukas.rommel@ifknorrkoping.se. 

 

Intervjuförfrågningar

Intervjuförfrågningar går genom kommunikationsavdelningen. Kontakta oss så hjälper vi till att ordna intervjuer med spelare, ledare eller andra personer i organisationen.    

Öppna träningar

Herrarnas och damernas träningar på PlatinumCars Arena är i regel öppna för media. Kontakta kommunikationsavdelningen för träningsschema och hjälp på plats.

Match

Parkering
Finns i begränsad omfattning vid Södra plan på Ektorpsgatan, strax bakom PlatinumCars Arena. Vissa matcher är denna parkering helt avstängd. Håll koll på publikinformationen som kommer ut inför varje enskild match på hemsidan. 

Pressläktare & entré
Pressläktaren är på Västra läktaren, långsidan längs Ektorpsgatan. Pressentrén ligger vid entré 5 (bredvid biljettkontoret vid kansliet på Ektorpsgatan) och är öppen 90-30 minuter innan avspark.

Pressrum
I bottenvåningen på Västra läktaren, komplett med arbetsplatser och annan service. Wifi och uttag för Internet finns tillgängligt på arenan. Pressrummet stänger ca 90 minuter efter slutsignal. 

Presskonferens & mixad zon
Startar omkring 15 minuter efter avslutad match i pressrummet. Det är okej att spela in ljud från presskonferensen för egna anteckningar, men inte att publicera.

Därefter samlar kommunikationsansvarig in intervjuförfrågningar för IFK, och bortalaget om gästerna inte har någon media på plats.

Videointervjuer
Videointervjuer görs i den mixade zonen på anvisad plats framför backdrop. Observera att det till allsvenskan krävs tillstånd från Svensk Elitfotboll för att göra videointervjuer.

Fotografer
Fotoväst bäras synligt ovanför jacka/tröja under besöket på arenan. Fotovästar finns inne i pressrummet och lämnas efter matchen tillbaka på samma ställe. Västarna är färgkodade, mer information finns där du hämtar din väst. 

Observera att det är helt förbjudet att beträda spelplanen innan, under och efter match. Endast sändande bolag och klubbmedia har rätt att beträda planen efter match.

Ordningsregler
Media på IFK Norrköpings matcher förväntas uppträda neutralt då man är ackrediterad till match, d v s inga klubbfärger i form av tröjor eller halsdukar etc ska bäras och inga känsloyttringar i samband med matchsituationer bör ske på de till media avsedda arbetsplatserna.

 

ackreditering

Ackrediteringsansökan till IFK Norrköpings matcher ska skickas till; press@ifknorrkoping.se, senast två dagar innan match. Var gärna ute i god tid för större möjlighet att få ackreditering.

Efter deadline tar vi inte emot några ansökningar, varken via mejl eller på plats före matchen. Därför är det viktigt att du säkerställer att du har fått en positiv bekräftelse på din ackrediteringsansökan före ditt besök på Platinumcars Arena.

Besked meddelas senast två dagar innan match. Vid utebliven bekräftelse kontakta kommunikationsavdelningen.

Ackrediteringen hämtas efter positivt besked i pressentrén vid entré 5 (bredvid biljettkontoret vid kansliet) mellan 90-15 minuter innan avspark.

Giltig presslegitimation ska vid förfrågan kunna uppvisas i samband med uthämtande av ackreditering.

Ackrediteringsbrickan ska bäras synligt under hela besöket såväl inne i pressrummen som ute på pressläktaren.

Ackrediteringsbrickan lämnar du sedan till pressvärden eller på bordet i pressrummet.

Annonser