13 maj, 2019

“Vi löser situationerna på ett annat sätt i andra halvlek”

Tredje segern på sju dagar, målkalas, tätt bakåt och en fyramålsskytt. IFK Norrköping dam packade ner både tre poäng och en bra insats i bagaget.
–Att vinna med 7–0 är fantastisk och vi gjorde mål på de chanserna vi hade, sa tränare Anna Eriksson efter 7–0 (1–0) mot Husqvarna FF.

Både IFK Norrköping och Lovisa Gustafssons målform höll i sig under söndagseftermiddagen i Husqvarna. En resultatmässigt tät första halvlek blev en förlösande offensiv andra halvlek.
Ett lag högt upp i tabellen har marginalerna med sig.
Ett lag längre ner har det inte.
När matchens första hörna tillföll IFK Norrköping var det en hemmaspelare som var sist på bollen och oturligt nickade in den bakom Elinore Rönnberg. Då hade det gått 10 minuter.
Fler mål skulle det inte bli under den första halvleken trots chanser åt båda hållen och en IFK-hörna som seglade över samtliga, studsade i stolpen och ut.
–Backlinjen höll ihop det bra även om vi hade det lite svårt i första halvlek att hitta spelet. I andra tycker jag att vi har bättre tålamod och hittar upp bättre till våra innermittfältare och gjorde det vi pratade om i halvtid, sa Kelsey Barton.

Ett positionsbyte och ett skifte på anfallssidan. Ebba Sjögren klev in centralt och Junis Andersson tog hennes plats på kanten. Ett byte som gav ett rakare spel.
Norrköping malde på och jobbade ner sina motståndare.
Drygt fyra minuter in i den andra halvleken hakades Lovisa Gustafsson upp i straffområdet. Rättskipare Axel Håkansson stoppade pipan i munnen och pekade på straffpunkten. Från elva meter gjorde anfallaren inga misstag och satte dit 2–0.
Så rullade det på. Norrköping ökade och när Lovisa Gustafsson ensam med målvakten, efter en fin långboll från backlinjen, klev förbi och gjorde 3–0 var saken klar.
Det hindrade inte Maja Lundman från att kopiera 3–0-målen. Återigen en väl avvägd boll i djupet, en mot en med målvakten och 4–0.
Kommer ni ihåg att Lovisa Gustafsson aldrig gör mål på huvudet?
Jodå. Det skulle komma ett även i den här matchen från en hörna.
Alma Sjödahl gjorde 6–0 på samma friläges-sätt som sina IFK-kollegor ovan med åtta minuter kvar och Lovisa Gustafsson avslutade målskyttet strax innan full tid.
Då hade Sofia Hjern också passat på att rädda ett farligt Husqvarna-läge.

Anna Eriksson var missnöjd med den första halvleken men desto gladare efter 90 minuter.
–Först halvlek är vi inte alls bra. Vi kommer inte upp i passningstempo och spelar ofta på fel spelare och har dålig rörelse. Vi sätter varandra i dåliga situationer när vi tar felbeslut.
Precis som Kelsey Barton tyckte hon att tålamodet blev en viktig faktor efter pausvilan.
Vi hittar upp centralt på ett annat sätt i andra där vi kan andas med boll. Vi har mer tålamod från backlinje och vi kan rulla hem till Sofia som är väldigt duktig med fötterna och hittar en annan väg – vi löser situationerna på ett annat sätt i andra halvlek.
IFK Norrköping var starkare och orkade mer.
Det vi justerar i halvtid är sådant de tar med sig och gör och hela laget ska ha en stor eloge att det blir så. Det är fantastiskt kul.
Ni är i en rätt bra form?
–Samtidigt har vi mött lagen på den undre halvan, förutom Bergdalen och där förlorade vi. Det är svårt att säga vart vi egentligen står, sa Anna Eriksson.

7–0 är 7–0 och IFK Norrköping går därmed upp i serieledning med fyra plusmål ner till tvåan Mariebo på samma poäng. Nästa match spelas hemma på Östgötaporten söndagen den 19/5 kl. 15:00 – ett kamratmöte med IFK Örby.

Husqvarna FF–IFK Norrköping 0–7 (0–1)
Division 1 mellersta Götaland 5:22
Vapenvallen
Mål: 0–1 (10) Självmål, 0–2 (50) Lovisa Gustafsson (straff), 0–3 (56) Lovisa Gustafsson, 0–4 (69) Maja Lundman, 0–5 (74) Lovisa Gustafsson, 0–6 (83) Alma Sjödahl, 0–7 (89) Lovisa Gustafsson
Publik: Inga uppgifter
Varningar: HFF: –. IFK: (73) Ebba Sjögren, (88) Maja Lundman
Domare: Axel Håkansson
IFK-laget: 1. Sofia Hjern (mv) – 31. Tilda Lundström, 16. Kelsey Barton, 19, Felicia Rohlen, 4. Ella Degerstedt (79′ 20. Lisa Flisell) – 21. Ebba Sjögren (91′ 7. Ellen Erlandsson), 5. Junis Andersson (62′ 14. Maja Lundman), 9. Filippa Sjöberg, 11. Alva Selerud (LFC) – 15. Lovisa Gustafsson, 12. Ronja Karlsson Törnborg (46′ 10. Alma Sjödahl)
Ej använda avbytare: 55. Julia Nyström (MV)