IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

26 april, 2024

Hyllningen till anfallspartnern: “Där är hon extrem”

Det är målgaranti så här långt på Wilma Leidhammar och Sara Kanutte Fornes. Norskan håller inte tillbaka i berömmet av sin anfallspartner. “Hon är extrem”, menar 22-åringen.

OBOS Damallsvenskan torde vara varnad. I Wilma Leidhammar, 20, och Sara Kanutte Fornes, 22, har IFK Norrköping en offensiv duo som håller mycket hög klass – och vet hur man gör mål.

Av Pekings fem inprickade mål så här långt har Kanutte Fornes svarat för tre. Leidhammar två.

En duo som ser ut att ha spelat tillsammans under en evighet, men i själva verket just lärt känna varandra och det gör inte samspelet och målskörden mindre imponerande.

  • Det är en bra start. Vi hade inte spelat så många försäsongsmatcher ihop men det har fungerat ändå.  Vi har redan hittat varandra utanför planen också och det hjälper. Vi är polare, säger Leidhammar med ett leende.
  • Det är väl inte mer än tre matcher tillsammans? En på försäsongen mot Malmö och så två i allsvenskan. Jag kom in sent i laget, blev skadad och Wilma var iväg med landslaget. Vi är lika som spelare och vi förstår vad den andre vill, säger Kanutte Fornes.

Fem mål på två matcher är ett facit som talar för sig själv. Nu siktar IFK:s offensiva spetsduo på att se till att första segern säkras hemma mot nykomlingen Trelleborgs FF på lördag.

Vad är det som gör att ni fungerar så bra tillsammans?

  • Vi är lika, men också olika. Vi är lika på det sättet att vi båda är targetspelare. Vi får fast bollen på ett sätt som vi inte fick förra året och kan etablera ett snabbare anfallsspel där uppe. Vi har en stark spelare högt upp, jag är mer droppande.  Att båda klarar båda rollerna hjälper också, menar Leidhammar.
  • Det är mentalt också. Om du vet om innan du går in till en match att vi är lika och vi vill få ut samma saker så är det lättare. Vi hittar varandra med löpningarna inne i boxen, säger Kanutte Fornes.

Har du saknat det, Wilma?

  • Ja, absolut. Jag spelade med lite olika spelare förra året. Flyttade runt ganska mycket mellan nia och tia. Jag fungerade ganska bra med My, men nu när hon tagit ett steg klev ned så behövde jag Sara som har kommit in i det bra.

Kanutte Fornes som anslöt till IFK på lån från svenska mästarna Hammarby, ser fram emot att utveckla ett redan spännande samarbete med Leidhammar under säsongen – och suktar efter att spräcka segernollan.

Av alla spännande egenskaper som Leidhammar besitter är det en kvalité som hänför Kanutte Fornes.

  • Man ser inte skillnad på fötterna. När jag kom så såg jag inte om hon var höger- eller vänsterfotad. Där är hon extrem, säger norskan.

Och det är ingen slump att Leidhammars bollbehandling sker lika naturligt med båda fötterna.

  • Jag kollade på Messi när jag var liten och ville bli lika bra som honom.  Jag bara sköt och sköt. Det har hjälpt mig. Det är en trygghet att kunna använda båda fötterna. Jag skjuter straffar med högern, men känner mig trygg med båda fötterna.

Vad har ni för koll på Trelleborg?

  • De är defensivt starka och tog poäng mot Piteå förra helgen. Ett Piteå som kom trea förra året och ska spela cupfinal, varnar Leidhammar.
  • De håller i bollen mycket. Det är ingen match vi ska ta lätt på. Det hade varit skönt att få första trepoängaren och komma igång på riktigt, slutar Sara Kanutte Fornes.

 

IFK Norrköping

Kamraterna vände underläge till ledning men Djurgården kunde göra sista målet i 2-2 matchen på PlatinumCars Arena.

Sara Kanutte Fornes och Wilma Leidhammar gjorde mål för andra raka matchen och Elin Rombing gjorde assist för andra raka matchen mot Djurgården.

Tabelläget: 10:a | 1 poäng | 5 mål/6 insläppta | 0 – 1 – 1

Flest mål: Sara Kanutte Fornes 3 mål

Flest framspelningar:  Elin Rombing 2st

 

Trelleborgs FF

Nykomlingarna TFF tog sin första poäng någonsin i OBOS Damallsvenskan när de spelade 0-0 lika mot Piteå i förra omgången.

Däremot väntar man fortsatt på att göra sitt första mål i serien då man i premiären förlorade mot Djurgården med 1-0

Tabelläget: 12:a | 1 poäng | 0 mål/2 insläppta | 0 – 1 – 1

Flest mål:

Flest framspelningar:

 

IFK Norrköping – Trelleborgs FF 27/4 15:00, OBOS Damallsvenskan, PlatinumCars Arena, Viaplay

Annonser