12 February, 2019

Seger mot AFC Eskilstuna

Tre poäng i sista matchen inför Cupen


Under tisdagseftermiddagen tog IFK Norrköping emot AFC Eskilstuna i den sista träningsmatchen inför Svenska Cupens gruppspel som börjar på söndag.


IFK Norrköping luftade nästan hela truppen och ställde upp med olika elvor i den första respektive den andra halvleken.
Christoffer Nyman bar kaptensbilden i den första halvleken. En halvlek där båda lagen bjöd upp genom att spela bollen efter marken - dock utan att några riktigt farliga chanser skapades.
Närmast var AFC Eskilstuna i minut 42 då ett skott långt utifrån tog i Isak Petterssons högra stolpe.
 

Nyförvärvet Rasmus Lauritsen som presenterades igår startade matchen och var säker i positionsspelet och rejäl i duellerna. För rejäl tyckte domare Mohammed Al-Hakim som tilldelade Rasmus IFK Norrköpings enda varning i matchen i mitten av den första halvleken.

Till den andra halvleken byttes som sagt hela laget och IFK (nu med Alexander Fransson som kapten) tog över matchen mer och mer.


Kalle Holmberg hade en nick på mål från nära håll och ett tungt skott tätt utanför, Jordan Larsson kom fri men AFC Eskilstunas målvakt räddade och det dröjde till matchminut 81 innan IFK Norrköping tog ledningen.
IFK fick en frispark ett par meter utanför straffområdet som Sead Haksabanovic slog, inlägget gick perfekt till en framrusande Henrik Castegren som stötte bollen i mål.


Resten av matchen kontrollerade IFK Norrköping fortsatt händelserna och segern var aldrig i fara.

Matchfakta: IFK Norrköping – AFC Eskilstuna 1-0 (0-0)

Mål, IFK: 1-0 (81) Henrik Castegren
Varningar, IFK: Rasmus Lauritsen (36)


IFK Norrköpings lag:
Första halvlek:

Isak Pettersson, Rasmus Lauritsen, Kasper Larsen, Filip Dagerstål, Erik Lindell, Manasse Kusu, Ísak Bergmann Jóhannesson, Andreas Blomqvist, Alfons Sampsted, Simon Skrabb, Christoffer Nyman.

Andra halvlek:
David Mitov Nilsson, Sebastian Detterman, Henrik Castegren, Lars Krogh Gerson, Ian Smith, Alexander Fransson, Simon Thern, Sead Haksabanovic, Gudmundur Thórarinsson, Kalle Holmberg, Jordan Larsson.

Avbytare: Oliver Stefánsson, Pontus Almqvist, Buster Blosse.


Jens Gustafsson kommenterar matchen och skickar en hälsning till Norrköpingspubliken inför söndag:


-Vi är där vi ska vara. Matchbilden speglades av att vi hade ett lite mer oerfaret lag i den första halvleken och ett mer erfaret i den andra. Insatsen är godkänd tycker jag, utan att vara för nöjd.


-Nu samlar vi kraft inför den första tävlingsmatchen på söndag. Vi hoppas att vi börjar där vi slutade i november med de avslutande minuterna hemma mot Örebro och att vi även nu får hjälp utav publiken.


Klockan 17.00 på söndag startar Svenska Cupens gruppspel när IFK Norrköping tar emot IFK Värnamo på Östgötaporten.
Inträdet ingår i alla årskort för 2019 och har man ännu inte skaffat sitt årskort är det hög tid nu. Det går också att köpa lösa biljetter till matchen.


Köp årskort här:  

Köp biljett till matchen här: