25 February, 2019

Seger i träningsmatchen mot Syrianska

Tennissiffror till IFK


Matchen har varit inplanerad sedan länge. IFK Norrköpings U21-lag skulle ta emot Syrianskas A-lag.


Matchen blev av men när IFK kom till spel med ett centralt mittfält med en snittålder på 16 år (Bergmann Jóhannesson, Kusu, Ishaq) och mycket allsvensk rutin i övriga elvan genom bland andra Kalle Holmberg, Lars Krogh Gerson och David Mitov Nilsson så vet vi inte riktigt vad vi ska kalla det.
 

Hur som helst. IFK Norrköping startade matchen i ett rasande tempo direkt och det dröjde inte mer än sex minuter innan den snabbaste av de alla, Pontus Almqvist blev fälld i straffområdet.
Fram till straffpunkten klev Kalle Holmberg som rullade bollen till vänster när Dwayne Miller i Syrianskans mål slängde sig åt höger. 1-0.
 

IFK Norrköping spelade som sagt i ett högt tempo och med hög press vilket tvingade Syrianska till flertalet enkla bolltapp.

Chanser saknades inte heller. Bergmann Jóhannesson och Abdulrazaq Ishaq väggade sig fram och serverade Kalle Holmberg vars smekning till skott gick tätt utanför.
Minuten senare var Bergmann Jóhannesson nära mål men Miller räddade avslutet från nära håll.
 

Vi såg ut att gå till halvtidsvila med uddamålsledning men i minut 45 fick IFK Norrköping hörna. Manasse Kusu slog hörnan över hela försvaret och där stod Kalle Holmberg som tog ner och satte bollen snyggt i mål.
 

I början av den andra halvleken small det bara till.
 

50' 3-0 - Abdulrazaq Ishaq tappade bollen men var inte sen på att ta tillbaka den. Med en Syrianskaförsvarare hängandes i armen slog han in bollen i ett halvöppet mål där Miller lämnat ytor.
 

52' 4-0 - Nyförvärvet Kevin Álvarez stod med en av många fina aktioner under matchen för ett fint inspel från höger som Kalle Holmberg stötte i mål från någon meters håll.
 

54' 5-0 - Snabb omställning av IFK där Almqvist sprang ifrån försvaret och frispelade Kalle Holmberg som satte bollen från cirka två meters håll den här gången.
 

Efter detta målfyrverkeri fortsatte IFK att dominera matchen och det kunde ha blivit ett par mål till minuterna efteråt men bollen höll sig utanför mållinjen fram till minut 79 då Ísak Bergmann Jóhannesson med en riktig smörpassning frispelade Pontus Almqvist som säkert satte bollen i nät till 6-0 vilket också blev slutresultatet.
 

Stefan Hellberg var såklart nöjd efter matchen
 

-Det var många utav våra spelare som flyttade sina gränser ett steg till i sitt sätt att springa i maxfart och pressa bollhållaren. Den intensitet som fanns och viljan att löpa kombinerat med kloka beslut och en ödmjukhet i att sätta sina kompisar i bra lägen istället för att ta avslut själv var fantastiskt att se tycker jag.
 

Om det spännande unga innermittfältet
 

-Vi har ett enormt sparkapital i unga spelare som vi inte varit i närheten av tidigare med den här kvalitén i den åldern. Sen är det en bit kvar i hur man ska ta sig in i A-laget och när det ska ske. Det är en viktig fråga som kvarstår även om man kan glädjas otroligt mycket över hur det ser ut idag.


-Ishaqs fysik och löpkapacitet var enorm idag. Bergmann och Manasse har ju varit två spelare som dominerat i sina ungdomslag och fått bollen på fötterna men idag var det ett annat sätt att vinna bollar och löpa utan bollen.
 

En annan som stack ut var Pontus Almqvist
 

-Pontus har en fysik och snabbhet som är unik. Han har varit svår att läsa för motspelarna men även för medspelare men där har han tagit sig enormt. Framförallt i att han hotar och gör mål med ett tillslag och sätter sina medspelare i bra lägen.
 

Nyförvärvet Kevin Álvarez gjorde debut
 

-Jättespännande. Han står för en insats man också blir jätteglad över även om han nästan försvinner bland ungdomarna idag. Han var snabb, stark, bestämd och med en fantastisk offensiv som vi såg i ett av inspelen som ledde till mål.


-Sedan får man inte glömma Kalle och Lars Krogh Gerson som är lika seriösa idag som om det hade varit en Allsvensk match, det är också häftig att se, avslutar Stefan.
 

Matchfakta: IFK Norrköping – Syrianska FC 6-0 (2-0)

Mål, IFK: 1-0 (7) Kalle Holmberg (straff), 2-0 (45) Kalle Holmberg, 3-0 (50) Abdulrazaq Ishaq, 4-0 (52) Kalle Holmberg, 5-0 (54) Kalle Holmberg, 6-0 (79) Pontus Almqvist
Varningar, IFK: -

 

IFK Norrköpings lag:
David Mitov Nilsson, Kevin Álvarez(80), Lars Krogh Gerson, Alfons Sampsted, Erik Lindell(45), Manasse Kusu, Ísak Bergmann Jóhannesson, Abdulrazaq Ishaq, Johannes Vall, Kalle Holmberg(80), Pontus Almqvist.

Avbytare: Julius Lindgren, Sebastian Detterman(45), Dino Salihovic, Steven Kigongo, Darell Kamdem(80), Kourosh Farrokhzadeh(80).