IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

24 juni, 2024

Wiklander efter tredje raka utan mål framåt: “Vi kan mer och bättre”

Molly Wiklander, 21, fick äntligen känna nerven och spänningen i att vara startspelare. Resultatet mot Brommapojkarna var inte lika upplyftande.

Vi tar det negativa först.

IFK Norrköping är nu uppe i tre raka mållösa matcher och har inte vunnit sedan derbyt mot Linköping, 25 maj.

0-0 och en poäng hemma mot BP var inget som drog upp stämningen i och utanför hemmalagets omklädningsrum på måndagskvällen.

En match där Peking ägde mest boll men hade svårt att skapa de riktigt farliga chanserna.

  • Vi började väldigt bra, men sen är det som om de jobbar sig in i matchen och gör det lite svårare, summerar Molly Wiklander på väg ut från konstgräset. För första sedan 2-2-matchen mot Djurgården i april hade Tor-Arne Fredheim med 21-åringen i en allsvensk startelva.
  • Det var lite som en chock, men skitkul. Jag har matat på och tränat på, fortsätter Wiklander. Jag är självkritisk, men det är en helt okej insats.

Ordern från Fredheim var att löpa mycket och försöka hota bakom gästernas backlinje.

  • Göra det som jag är bra på, men jag kanske inte fick bollarna. Vi kan mer och bättre. Ha bättre kommunikation med att löpa och sticka. Att vi får ett bättre samspel, anser Wiklander.

I de absoluta slutsekunderna av matchen fick inhoppande Wilma Leidhammar två chanser med huvudet. Det andra läget var närmast men bollen ville inte in.

  • Defensiven löser vi, vi släpper ju inte in något mål. Hade vi gjort ett mål så hade vi vunnit idag, konstaterar Wiklander.

Är det något specifikt eller är det flera delar i anfallsspelet som inte fungerar nu?

  • Det är från match till match. Motståndarna är bra på olika saker. Som Piteå, de är bra i boxen och vi slog in bollen i boxen och gjorde det enkelt för dom. Det är samma här. De är starka, de spelar med en femback och vi kommer kanske med för få spelare. Det är bara att träna på att vara först och bäst i boxen.

Det är tre matcher utan mål nu, är det något som sätter sig i gruppen?

  • Jag tror inte det satt sig i huvudet på någon. Vi tränar på och fortsätter göra bra saker på träningarna så tar vi med oss träningsveckorna till matcherna, säger Molly Wiklander.

IFK:s schema med fyra raka hemmamatcher rullar vidare mot de regerande mästarna Hammarby på lördag.

 

IFK Norrköping – BP 0-0 OBOS Damallsvenskan omgång 12, måndag 24/6 klockan 19:00, PlatinumCars Arena

Varningar IFK: Elin Rombing, Wilma Leidhammar.

Startelvan: Sofia Hjern – Elin Rombing, Maya Antoine, Ebba Handfast, Sam Cary – My Cato, Fanny Andersson – Molly Wiklander (54), Vesna Milivojevic, Sabina Ravnell (76), – Sara Kanutte Fornes.

Ersättare: Wilma Leidhammar (54), Alexandra Hellekant (76), Maja Regnås Valcic, Freja Lindwall, Elsa Burvall, Agnes Karlsson, Emma Lind.

Publiksiffra: 1 348.

Annonser