IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

30 oktober, 2021

Wahlqvist inför Elfsborg: “Vårt race för tredjeplatsen är inte över”

Efter tre matcher där resultaten inte varit på IFK Norrköpings sida laddar laget om för att ta emot tabelltvåan IF Elfsborg på Platinumcars Arena under söndagen. “Gruppen är positiv och vi är redo för att avsluta på ett bra sätt” säger Linus Wahlqvist.

IFK Norrköping gick från en 2-0-ledning till att tappa till 2-2 mot Mjällby i slutsekunderna av matchen senast. En tung avslutning med flera tomma blickar från IFK-spelarna där laget snarare förlorade två poäng än vann en.

  • Den avslutningen är ju piss såklart. Vi leder med 2-0 i minut 76 och det står 2-2 när domaren blåser av. Det är som sagt bara piss. Men det är tätt med matcher och det är bara att gå på det igen, säger Linus Wahlqvist efter att ha avslutat fredagsträningen.

Vad var det som gjorde att ni tappade fokus mot slutminuterna? 

  • Det handlar dels om några individuella misstag och dels om några misstag som lag i hur vi försvarar vårt eget mål. Det är inte svårare än så egentligen. Sånt händer. Men det känns som det har hänt lite för många gånger den här säsongen.

Nu väntar dock en ny hemmamatch med nya förutsättningar på Platinumcars Arena. För motståndet står tabelltvåan IF Elfsborg som jagar serieledaren Malmö FF som leder allsvenskan med bättre målskillnad när båda lagen står på 48 poäng.

  • Vi har gått igenom målen från Mjällbymatchen och tagit lärdom av den och sedan spelat upp positiva bilder från offensiven. Sen är det bara att köra på igen, ta hand om kropparna och fokusera. Just nu handlar mycket om att äta, sova och vila när det är tajt med matcher, säger Wahlqvist.

Vad behöver man fokusera på mot ett lag som Elfsborg? 

  • Det är ett bra lag vi möter som har mycket självförtroende. De har full fart både framåt och bakåt. Det gäller för oss att fräscha upp kropparna för att kunna ställa upp på kamp och springa mycket.

Hur har gruppen tagit de tre senaste matcherna som gått tyngre? 

  • Vi har tagit det bra ändå. Förlusten mot BK Häcken var tung men sen stod vi upp bra direkt efter mot AIK där vi gör en okej insats. Mot Mjällby leder vi med 2-0 och har bud på mer men tappar det. Tyvärr är det sånt som händer. Men gruppen är positiv och vi är redo för att avsluta på ett bra sätt.

Siktet är fortsatt inställt på att knipa tredjeplatsen och laget behöver allt stöd på läktaren för att få den extra energin som kommer av publiken på plats.

  • De två coronasäsongerna som varit har det varit konstiga resultat i Allsvenskan där lagen blandat och givit. Om man vunnit två-tre matcher så är man med igen. Vårt race för tredjeplatsen är inte över men det är mycket jobb att göra under de sista matcherna, konstaterar Wahlqvist.

IFK Norrköping–IF Elfsborg: 31/10 klockan 15.00, Allsvenskan, Platinumcars Arena, discovery+.

Annonser