IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

22 oktober, 2021

Många av landets bästa talanger samlas på SEF Trophy

På höstlovet 1-5 november avgörs SEF Trophy för P15-lag i Norrköping. På plats finns några av landets främsta akademier. ”Det känns väldigt roligt att vi återigen får chansen att arrangera SEF Trophy”, säger akademichef Tony Martinsson.

Turneringen arrangeras av IFK Norrköping i samarbete med Svensk Elitfotboll och spelas för pojkar 15 år, födda 1 januari 2006 eller senare, i Norrköping på höstlovet. Samtliga 16 allsvenska klubbar deltar med deras akademi i årets upplaga av SEF Trophy.

Normalt sett spelas turneringen i samband med Gothia Cup. Men precis som förra året tar IFK Norrköping över värdskapet på grund av rådande pandemi.

  • Det känns väldigt roligt att vi återigen får chansen att arrangera SEF Trophy. Vi hoppas på bra fotboll och mer liv och rörelse runt matcherna än vi hade möjlighet till förra året, säger IFK Norrköpings akademichef Tony Martinsson.
  • IFK Norrköping gjorde ett alldeles utmärkt arrangemang av SEF Trophy förra året och vi är glada att de vill vara värdar även i år. Kvaliteten på planerna och närheten mellan spelplatserna i Norrköping är väldigt bra och det geografiska läget på staden passar alla deltagare fint. Förra året kunde turneringen aldrig slutföras (pandemin gjorde att turneringen avbröts) men i år hoppas vi kunna ta turneringen hela vägen i mål, säger Thomas Hasselgren, akademiutvecklare på Svensk Elitfotboll.

Samtliga matcher kommer att livesändas på IFK Norrköpings Solidsport. Om du köper cup-paketet som ger dig tillgång till alla matcher innan den 29:e oktober kostar det 199 kr. Därefter kostar hela paketet 249 kronor. Matcherna går också att köpa styckvis. Teckna abonnemang direkt – klicka här för att komma till Solidsport. 

Matcherna spelas på Platinumcars Arena, Bollspelaren, Åby IP, PreZero Arena (Smedby) och Fastighetsteknik Arena (Lindö).

Spelschema, tabell och resultat kommer du till genom att klicka här.  

Gruppindelning 2021:

A:
Kalmar FF
Halmstads BK
AFC Eskilstuna
IF Brommapojkarna

B:
AIK
Degerfors IF
GAIS
Trelleborgs FF

C:
BK Häcken
IK Sirius
GIF Sundsvall
Jönköpings Södra IF

D:
Djurgårdens IF
IF Elfsborg
Lunds BK
Karlsunds IF

E:
Hammarby IF
Östersunds FK
Helsingborgs IF
Örgryte IS

F:
IFK Göteborg
Mjällby AIF
Sollentuna FK
Västerås SK

G:
IFK Norrköping
Varbergs BoIS
Landskrona BoIS
Vasalunds IF

H:
Malmö FF
Örebro SK
Norrby IF
Östers IF

Annonser