IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

28 maj, 2019

“Vi jobbar otroligt bra som lag och vi ger oss aldrig”

IFK Norrköping dam hittade snabbt tillbaka till vinnarspåret. På Stadsparksvallen var det tufft, jämt och tight där Norrköping tog med sig trean hem.
–Samarbetet med hela laget och backlinjen funkade väldigt bra igår, sa IFK-debutanten Julia Nyström efter 1–0 (0–0) mot Mariebo IK.

Efter den något sura hemmaförlusten förra helgen ville IFK Norrköping studsa tillbaka snabbt och Mariebo (som gjort näst flest mål i serien) skulle bli en tuff motståndare.
   Därför blev matchen också därefter.
   Norrköping låg bra i positionsspelet defensivt men hade svårigheter att komma upp med sitt mittfält, Mariebo låste centralt och Norrköping hamnade lite väl lågt.
   –Vi kunde inte skapa så mycket genom vår egen speluppbyggnad och det tog lite för lång tid med boll i backlinjen. När vi skapar lägen blir det oftast på en boll förbi en lagdel, sa tränare Anna Eriksson om den första halvleken.
   Då hade Norrköping dessutom en boll i mål som blåstes av för offside.

 

–I andra ligger vi lite högre i pressen vinner boll högre upp och kan då sätta boll snabbare fram när vi tar löpningar. Våra innermittar tog också en högre utgångsposition vilket ledde till att de kunde sticka in med mer bollar i djupet och själva vara mer delaktiga.
   Det var i den andra halvleken matchens enda mål föll.
   IFK Norrköping vann boll på mittplan där My Cato avancerade framåt och slog en fin djupledsboll till Ida Andersson till höger som i sin tur satte den hårt utmed backen inåt i straffområdet.
   –Ett snyggt självmål. Alva (Selerud) var strax bakom och hade säkerligen stött in bollen om inte försvararen varit först, beskrev Anna.
   Självmålet i den 59e minuten blev det enda och gästerna kunde åka hem med säsongens femte segern. Tre poäng som innebär att Norrköping klättrade tillbaka till andraplatsen i tabellen, tre poäng efter Bergdalen i topp.

 

Ett kontrollerande IFK i en jämn match med en hel del målchanser.
   –Det var en bra fotbollsmatch med två lag som rullade boll. Vi vet vad vi ska göra och brister det ibland hjälps man åt att rätta till det. Vi gör återigen en hel del byten i startelvan vilket tyder på en jämn och stark trupp.
   På målvaktspositionen, för första gången i serien den här säsongen, fanns Julia Nyström.
   Hon började med en nolla.
   –En kollektiv seger där vi tillsammans jobbar som en enhet från forwards till målvakt till avbytare och långtidsskadade spelare, sa Anna.
   Julia själv var såväl nöjd som lättad efter debuten.
   –En väldigt speciell känsla att komma tillbaka efter en skada och samtidigt få göra sin seriedebut. Detta är något jag längtat efter väldigt länge nu, sa Julia.
   Hur skulle du summera matchen?
   –Det är en jämn match med mycket spel fram och tillbaka, men inte med så jättemycket farliga lägen. Dock börjar vi matchen starkt och med två jättebra lägen. Sen kommer Mariebo in mer och mer i matchen och vi blir lite tillbakapressade i slutet av första. I den andra halvleken kommer vi in med ny energi, höjer tempot och får in målet.
   Även hon var nöjd med laginsatsen.
   –Vi jobbar otroligt bra som lag och vi ger oss aldrig. Så summerat tycker jag vi gör en stabil och bra insats.

 

En skada satte stopp för Julia under våren men nu är den Champions League-meriterade målvakten tillbaka.
   –Samarbetet med hela laget och backlinjen funkade väldigt bra igår. De hjälpte mig in i matchen och jag försökte hjälpa dem i deras spel. Det var en skön förstamatch helt enkelt.
   Vad tar ni med er från den här matchen?
–Att vi aldrig ger upp och att vi verkligen kämpar för vårt lag och viljan av att vinna matcher – det tror jag är det viktigaste, avslutade Julia Nyström.

 

Nu väntar en ny träningsvecka innan förra årets seriesegrare Jitex kommer på besök till Östgötaporten, söndagen den 2/6 kl. 16:00. Innan dess ska Östergötlands distriktslag, flickor födda 2002 spela semifinal mot Göteborg i Cup Kommunal. Från IFK Norrköping finns Sofia Hjern, Ida Andersson, My Cato, Ronja Karlsson Törnborg och Ella Degerstedt representerade. Matchen spelas nu på torsdag på Valhalla konstgräs i Göteborg.

 

Matchfakta
Mariebo IK–IFK Norrköping 0–1 (0–0)
Division 1 mellersta Götaland 7:22
Stadsparksvallen
Mål: 0–1 (59) Självmål
Publik: 130
Varningar: MIK: (53) Anna Gustafsson, (90) Hanna Gustafsson. IFK: –
Domare: Patric Bergemalm
IFK-laget: 55. Julia Nyström (MV) – 3. Clara Flenhagen, 4. Ella Degerstedt (60′ 2. Sara Hjelm), 6. My Cato, 8.Wilma Thörnkvist (LFC), 10. Alma Sjödahl (90′ 14. Maja Lundman), 11. Alva Selerud (LFC), 15. Lovisa Gustafsson, 19. Felicia Rohlen, 21. Ebba Sjögren (60′ 27. Ida Andersson), 31. Tilda Lundström
Ej använda avbytare: 1. Sofia Hjern (MV) – 5. Junis Andersson, 16. Kelsey Barton

 

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson.@gmail.com

Annonser