IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

8 september, 2019

“Vi har inget flyt någonstans”

Det ville sig inte mot Jitex. Ett tidigt mål gav en lika tidig uppförsbacke och IFK Norrköping dam fick inte med sig någon poäng från Mölndal.
–De har en tuff match kvar och vi har en tuff bortamatch kvar – vi behöver alla poäng och hoppas att de kan tappa någonstans, sa Alma Sjödahl efter 1–2 (0–2) mot Jitex.

Vända roller i tabellen och en lördag som gick i moll.
   Redan efter fyra minuter hade Nora Rönnfors gett hemmalaget ledningen och ytterligare 17 minuter senare stod det 2–0 där båda målet kommit efter inspel från kanten och där Jitexanfallare slängt sig fram och stött in bollen.
   Det var en sådan där tung start som är svår att hitta tillbaka från.
   Efter målen jobbade sig ändå IFK sakteligen in i matchen och jämnade ut halvleken spelmässigt och skapade också en del chanser efter fasta situationer.

Till den andra halvleken gjorde Lovisa Gustafsson comeback efter sin hjärnskakning och IFK försökte att trycka på framåt för att reducera.
   Ett mer direkt spel skapade fler och mer chanser där hemmamålvakten Hanna Kohl räddade både en och två gånger.
   Med kvarten kvar kom reduceringen.
   Clara Flenhagen nådde högst på en av flera IFK-hörnor och skarvade in 1–2.
   Därefter fortsatte en kvitteringsjakt som sånär nåddes samtidigt som Julia Nyström fick göra ett par kvalitativa räddningar.
   Men det ville sig inte och det var en besviken och frustrerad Alma Sjödahl som summerade matchen till Norrköpings Tidningar.
   –Vi släpper in två tidiga, ganska enkla mål. Sedan sätter vi inte våra chanser. Jag har två lägen jag ska sätta. Vi har inget flyt någonstans. De var bättre helt enkelt.
   Som också påpekade att den tunga starten satte tonen för matchen.
   –Det är jobbigt att få en sån start men sen tycker jag att vi rycker upp oss någorlunda i första halvlek. De är ett bra lag och de rullat ut oss i vissa lägen.

IFK-kaptenen Filippa Sjöberg höll med om att marginalerna inte var på de vitblås sida.
   –Jag tycker att vi dominerade hela den andra halvleken men bollen ville inte in. Vi fick in en, men det ville sig inte på slutet. Jag tycker ändå att vi försökte jobba oss in i det och vi gav inte upp.
   En söndag att gräva ner sig.
   –Det är tufft, det var inte riktigt det här man ville när man åkte ner hit. Vi var verkligen taggade, det var vi allihop. Det är bara att gå på det igen på måndag, det här får vi släppa. Vi kan inte gå och älta det, sa hon till Norrköpings Tidningar.

Tre omgångar återstår av division 1 mellersta Götaland. Jitex har Sjömarkens IF (borta), Valinge Derome DFF (hemma) och Bergdalens IF (borta). IFK möter Nittorps IK (hemma), Onsala BK (borta) och Lindö FF (hemma).

Matchfakta
Jitex–IFK Norrköping 2–1 (2–0)
Division 1 mellersta Götaland (19:22)
Åbyvallen
Mål: 1–0 (4) Nora Rönnfors, 2–0 (21) Ella Linder, 2–1 (74) Clara Flenhagen
Publik: 385
Varningar: –
Domare: Elin Kängström
IFK-laget: 55. Julia Nyström – 3. Clara Flenhagen, 6. My Cato, 8. Rebecca Stigenhed (79′ 4. Ella Degerstedt), 9. Filippa Sjöberg (K), 10. Alma Sjödahl, 11. Alva Selerud (66′ 27. Ida Andersson), 14. Nor Mustafa (46′ 15. Lovisa Gustafsson), 18. Linn Bogren, 21. Ebba Sjögren (86′ 12. Ronja Karlsson Törnborg), 31. Tilda Lundström
Ej använda ersättare: 1. Sofia Hjern (mv) – 2. Sara Hjelm, 5. Junis Andersson

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser