29 juni, 2019

“Vi gör det vi ska och tar tre poäng”

På en hård och svårspelad matta tog IFK Norrköping sin nionde seger för säsongen och vände hem med ytterligare självförtroende.
–De är svårslagna på deras hemmaplan och vi är nöjda med tre poäng, sa assisterande tränare Christin Lilja efter 3–1 (1–1) mot Valinge Derome DFF.

När IFK Norrköping dam var på besök förra året blev det en tuff match och en poäng. När lagen möttes hemma på Östgötaporten i våras krävdes det ett sent ledningsmål.
   Den här gången behövde Norrköping inte vänta lika länge på ett målnumerärt överläge även om insatsen i sig inte sållar sig till en av de bästa laget gjort.
   Norrköping ville och försökte gå ut och ta tag i matchen direkt och redan efter tio minuter satte Alva Selerud 1–0 när hon tog med sig ett inlägg från höger, vek ut mot vänster och placerade bollen i det bottre hörnet.
   Trots ett tidigt ledningsmål hade de svårt att hitta in i pressen och de långa bollarna blev får långa och de korta för korta.
   Med 17 minuter spelade kom kvitteringen genom ett långt inlägg och 1–1 blev halvtidsresultatet.
   –De slog ganska mycket långt från målvakten där vi inte riktigt var på förstabollen men däremot andrabollen. De var väldigt aggressiva, sa Christin Lilja.

Till den andra halvleken pratade Norrköping om att nyttja ett något rakare spel och få ner bollen bakom Valinge Deromes backlinje för att flytta upp spelet.
   Med facit i hand blev det ett drag som resulterade i två mål.
   2–1 gjorde Alma Sjödahl och det var ett tämligen speciellt mål.
   Anfallaren blev sittandes i straffområdet efter ett avslut. Hemmalaget satte igång, rullade runt och skulle sedan vända spelet via backlinjen.
   Där Alma Sjödahl stod.
   Där försvaret glömt bort att hon var.
   Bollen dök upp vid hennes fötter och en rundning av målvakten senare hade Norrköping återtagit ledningen.
   Ebba Sjögren satte slutresultatet, 3–1 med kvarten kvar med ett skott i bortre burgavlen från höger i straffområdet.
   –De orkar inte riktigt i andra och då hittar vi lite mer spel vilket gör att vi skapar en hel del chanser, sa Christin.

Tre poäng är tre poäng och det är det som IFK Norrköping tar med sig in till den sista veckan innan sommaruppehållet.
   –När vi pratade efteråt var det många spelare som inte var nöjda med sin egna prestation. Vi gör en bättre andra halvlek och vi reder ut det men det finns fortfarande saker att jobba vidare med.
   Var det ett rättvis seger?
   –Ja, jag tycker att vi var det bättre laget även om det var svårspelat. Vi gör lite misstag som inte är enligt plan och vissa saker justerar vi som blir bättre. Men vi gör det vi ska och tar tre poäng.

IFK Norrköping behåller andraplatsen i tabellen med samma poäng som Jitex som dock har en match mer spelad.
   –Vi hade de övriga resultaten med oss, sa Christin och syftade på att just Jitex tappade två poäng borta mot Husqvarna.
   –Nu är det bara att fortsätta och försöka höja oss i vår prestation. Det är svårt att spela mot vissa lag som man enligt tabellen ska slå – jobbet ska göras över 90 minuter.
   På torsdag spelar IFK Norrköping den sista matchen innan uppehållet, hemma på Östgötaporten.
–Vi ska också fortsätta jobba på det sättet vi gjort. Vi har en bra glädje i laget och det känns bara roligt inför den sista veckan, sa Christin Lilja.

Matchfakta
Valinge Derome DFF–IFK Norrköping 1–3 (1–1)
Division 1 mellersta Götaland 12:22
Dersbovallen
Mål: 0–1 (10) Alva Selerud, 1–1 (17) Ida Albertsson, 1–2 (70) Alma Sjödahl, 1–3 (74) Ebba Sjögren