IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

22 mars, 2024

“vi anstränger oss för att göra varandra bättre varje dag”, Daniel Eid inför genrepet

Premiären av Allsvenskan närmar sig. Som genrep spelar IFK Norrköping mot Gefle IF på Platinumcars Arena imorgon lördag. Högerbacken Daniel Eid går in i sin tredje säsong för kamraterna och norrmannen har väntat på säsongsstart så tidigt som november förra året.

Den allsvenska säsongen är snart här. På lördag den 30:e mars sparkar IFK Norrköping och Malmö FF igång den 100:e upplagan av Allsvenskan på Platinumcars Arena. Glöm inte att säkra din plats redan nu.

Innan Malmö FF åker upp till Norrköping så ska kamraterna spela en sista träningsmatch. Gefle IF står som motståndare i IFK:s genrep. Gävlelaget slutade nia i Superettan 2023 och har inför kommande säsong bland annat värvat Jesper Adolfsson från Mjällby AIF.

Inför genrepet har laget tränat på och efter fredagens pass sätter vi oss ned med Daniel Eid för att prata om träningsmatchen, den stundande premiären och hans egna försäsong bland annat.

  • Läget är bra med mig och det ska bli väldigt kul att få komma igång med Allsvenskan, det har jag väntat på sedan november. Nu ska vi bara göra en bra prestation mot Gefle och tagga till nästa helg.

Andreas Alm har varit huvudtränare genom hela försäsongen och Vali kom något senare som assisterande, hur har det varit att arbeta med dem?

  • Det har varit jättefint med de två, sen är alla i staben jätteduktiga på sitt jobb och lägger ner mycket tid för att göra oss bättre.

Det har gått en tid sedan vi åkte ur cupen, hur tänker du kring vår resa i svenska cupen denna säsong?

  • Vi ville verkligen vinna matchen, det är inte kul att förlora, speciellt inte att åka ur. Men det var skönt att vi vann gruppen och visade förbättring för varje match genom cupen. Vi vill alla fortsätta på den trenden av förbättring från match till match och jobbar hårt för att det ska bli så.

Var tycker du vi står nu som lag?

  • Det är svårt att säga, vi har haft många känningar och mindre skador, några har varit borta med landslag nu också. Men gruppen är fin och vi kämpar inte bara för oss själva i träning utan vi anstränger oss för att göra varandra bättre varje dag. Precis var vi står vet jag inte, men vi gör allt vi kan för att komma framåt.

Hur har din egen försäsong varit, hur bedömer du den?

  • Stabilt, stabilt bra kanske. Jag har lagt ner mycket tid på att försöka utveckla mig som spelare och göra en ännu bättre säsong detta år, både som spelare men också som lagkamrat. Jag hoppas och tror att jag gjort allt jag kan för att göra laget och mig själv bättre.

Genrep imorgon, vad vill du se på plan?

Att vi vinner matchen, göra en bra prestation i detta genrep och vinna.

Gefle IF – IFK Norrköping: Träningsmatch, lördag 23/3 klockan 14:00, Platinumcars Arena, NT

Annonser