IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

23 augusti, 2023

Välkommen till IFK, Jesper Tolinsson!

IFK Norrköping lånar den unge mittbacken Jesper Tolinsson från Lommel SK. ”Jag vill utvecklas, spela mycket, hjälpa laget att vinna matcher och ta de steg man vill”, säger Jesper.

20-årige Jesper Tolinsson gick hela vägen i IFK Göteborgs akademi och debuterade i allsvenskan som 17-åring 2020.

Jesper fick utländska ögon på sig och efter 16 allsvenska matcher lämnade han västkusten för Lommel SK, i belgiska andradivisionen, sommaren 2021.

  • Det är skönt att vara här efter några dagar där man vetat att det varit på gång. Jag kollar mycket på allsvenskan och IFK Norrköping spelar bra fotboll. Jag har pratat med Glen och fått en bra bild över vad ambitionen är, hur man ser på individuell utveckling och att hela tiden bli bättre. Det är kul att dra i gång och träffa gruppen, säger Jesper om bakgrunden till att han kommit till Norrköping.

Jesper har mött IFK Norrköping tidigare, och mittbacken minns tuffa anfallsvapen med Totte Nyman i spetsen.

  • Det är ju inte samma lag som då, men det fanns många bra spelare. Det var jobbiga matcher och man fick verkligen vara med hela tiden. Jag har också en bild av att IFK gör många mål.

Vad ser du framför dig det kommande året?

  • Jag vill utvecklas, spela mycket, hjälpa laget att vinna matcher och ta de steg man vill.

Låneavtalet sträcker sig till sista juni 2024, och så här säger sportchef Tony Martinsson:

  • Jesper är en ung, spännande mittback som redan presterat på en hög nivå. Han är skicklig med fötterna, bra på att ta bollen framåt och han känner till allsvenskan väl. Vi hälsar Jesper varmt välkommen och vi är glada över att han är här.

Välkommen till IFK Norrköping, Jesper!

 

Annonser