4 oktober, 2020

Uddamålsförlust mot IK Sirius

Det blev en regning och tuff söndagseftermiddag på Östgötaporten. Totte Nyman gjorde 1–0 i den första halvleken innan Sirius kvitterade och även vände i den andra halvleken. IFK tryckte på för kvittering men tyvärr utan utdelning.

Det var gästerna från Uppsala som öppnade matchen starkast, hade bollinnehavet i sin ägo och skapade de första chanserna även om de inte kunde klassas som högoktaniga.
   Det dröjde innan IFK Norrköping hittade in i matchen där Alexander Fransson hade IFKs första skott på mål med ett tungt avslut som Lucas Jonsson styrde till hörna.
   Därefter jämnade spelet och statistiken ut sig och de flesta avslut respektive lag hade var inga problem för målvakterna.
   En halvlek mellan två passningsskickliga lag som utmynnade i ett ledningsmål för hemmalaget efter 37 spelade minuter.
   Då hade båda lagen haft chanser innan.
Simon Thern lyfte en fin boll från vänster in i straffområdet till en felvänd Totte Nyman som starkt höll undan, vände upp och dunkade in 1–0 precis vid stolpen.
   Ett mål som kom efter en bättre IFK-period.
   Men jublet kom snabbt av sig.
   Bara minuten efter kvitterade Yukiya Sugita efter att han vek in från vänsterkanten och sköt – ett skott som tog på försvarare och ställde Isak Petterson i IFK-målet.

Öppningen på den andra halvleken var mer eller mindre en kopia av den första. Sirius skapade sin första chans direkt och såg till att göra det jobbigt för IFK.
   2–1-målet för Sirius kom efter elva spelade minuter.
   Axel Björnström tog fart på vänsterkanten och med ett hårt och lågt inlägg hittade Mohammed Saeid som störtade fram och hann före både försvarare och målvakt.
   Därefter satte IFK blicken på en kvittering och justerade också spelet.
   Henrik Castegren hade ett avslut precis utanför och Jonathan Levi avslutade över.
   IFK hittade återigen mer och mer in i matchen men inte tillräckligt för att skapa de riktigt heta chanserna. Eller antalet för att hota Sirius ledning. Gästerna å sin sida låg lägre och fokuserade mer på omställningar.
Sista kvarten var tämligen händelselös och det sista trycket uteblev – 1–2 blev också slutresultatet på Östgötaporten.

Se presskonferensen efter matchen här.

Hör av Simon Thern säger efter matchen här.

IFK Norrköping–IK Sirius 1–2 (1–1)
Allsvenskan (23:30)
Östgötaporten
Mål: 1–0 (37) Totte Nyman (pass Simon Thern), 1–1 (38) Yukiya Sugita, 1–2 (56) Mohammed Saeid
Varningar: IFK: (85) Sead Haksabanovic. IKS: (42) Adam Hellborg (77) Hjalmar Ekdal,
Domare: Mohammed Al-Hakim
Publik: –
IFK-laget: 1. Isak Pettersson (mv) – 18. Linus Wahlqvist, 25. Filip Dagerstål, 4. Lars Krogh Gerson, 14. Egzon Binaku (62’ 16. Pontus Almqvist) – 10. Jonathan Levi (79’ 9. Maic Sema), 7. Alexander Fransson (K), 2. Henrik Castegren, 21. Simon Thern, 99. Sead Haksabanovic, 5. Totte Nyman
Ej använda ersättare: 29. Julius Lindgren (mv) – Ishaq Abdulrazaq, 15. Dino Salihovic, 17. Theo Rask, 77. Manasse Kusu

Vinnare halva potten: Nummer 08304.