IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

9 mars, 2024

Tor-Arne Fredheim inför Vålerenga

Efter 2-1 vinsten mot Hammarby på hemmaplan så har IFK Norrköping åkt till Olso för nästa träningsmatch. De norska mästarna Vålerenga står som motståndare på Intility Arena.

Wilma Leidhammar stod för kvitteringen och ledningsmålet, som stod sig till slutsignal ,när kamraterna vann sin träningsmatch mot Hammarby på Platinumcars Arena förra lördagen. Läs matchreferatet och intervjun med anfallaren här.

Nu har damlaget tagit bussen till Oslo för at möta de norska mästarna, Vålerenga. Genom att spela mot två av nordens bästa lag, i Hammarby och Vålerenga, menar manager Tor-Arne Fredheim att laget får tydliga besked om vad laget behöver jobba med på sitt försäsongsläger i Marbella.

  • Jag tycker det hela tiden blir bättre och bättre prestationer, vilket vi hoppats på med tanke på att vi har många nya. Det är många som behöver skaffa sig förståelse för hur vi ska spela och skapa relationer med de andra. Vi kommer fortsätta bli bättre under året då några kommit in sent. Mittbackarna gjorde det bra mot Hammarby, de släpper bara in ett mål som skapades efter fast situation. Fanny och My tar sedan över mittfältet i andra halvlek. Det är första gången vi vinner mot ett riktigt bra lag i en match. Innan har vi bara snott en poäng.

Samantha Cary och Sara Kanutte Fornes har anslutit till laget men vi har inte sett dem spela än, vad hoppas du se dessa två spelare bidra med?

  • Sara hoppas vi ska bidra med fysiken och målskyttet, ett starkt och fysiskt spel från en nia som är farlig i box. Sam är också fysisk men har också en bra vänsterfot, en kämpe som har ett stort driv.

Förra veckan gick vi ut med att Dennis Popperyd ansluter till IFK Norrköping som sportchef, hur känns det att bli huvudtränare och att få arbeta med Dennis efter slutet på detta fönster?

  • Det känns skönt, redan i somras påtalade jag att vi behövde en sportchef. När han kommer in så jobbar han mot sommarfönstret och får tid på sig att sätta sig in i hela vår damverksamhet med akademi. Det är viktigt att vi får fram fler egna spelare och där kommer han bli vital, hans anställning kommer helt rätt. Det har varit stor omsättning i truppen efter att vi avancerade så snabbt, så det har varit oerhört tufft att som manager hänga med. Nu med Dennis kan vi fortsätta ta nästa steg i vår resa.

Match mot Vålerenga väntar, vad vill du få ut av denna träningsmatch?

  • Att vi fortsätter där vi avsluta mot Hammarby, nu har vi tyvärr sjukdomar i truppen och några skavanker som gör att några spelare är borta. Vi vill se hur vi hanterar ett 3-4-3 system för det har vi inte mött med vårat 4-2-3-1 så det ska bli intressant att se hur vi tar oss an dem.

Vålerenga – IFK Norrköping: Träningsmatch, lördag 8/3 klockan 12:00, Intility Arena, NT

Annonser