2 mars, 2024

2-1 vinst mot Hammarby

IFK Norrköping led sig igenom den första halvleken men kunde kvittera och ta ledningen mot Hammarby IF i den andra halvleken i matchen som slutade 2-1 till kamraterna.

I de inledande minuterna känner lagen på varandra ute på Platinumcars Arenas konstgräs, men gästerna är de som först tar tag i taktpinnen. Efter en tids spel i IFK:s planhalva får Hammarby sin utdelning. Två oturliga studsar på Ebba Handfast axel och sedan en liggandes Maja Regnås Valcic gör att Julie Blakstad får bollen framför fötterna bara meter framför Sofia Hjerns mål. Hammarbys nyförvärv gör inga misstag när hon skjuter bollen i krysset. IFK får genomlida några fler minuter nedpressade där gästernas bästa chans går i ribban. Kamraterna kommer ur svackan men lyckas inte skapa någon vass chans i den första halvleken.

Andra halvlek startar bättre för IFK. Alexandra Hellekant kommer loss på sin vänsterkant och hennes boll når Molly Wiklander vars avslut går på  målvakten som nästan tappar in avslutet i egen bur. Hammarby replikerar med ännu en ramträff minuten senare. Kamraterna kommer oftare upp i plan i andra halvlek och det ger utslag. Hellekants inlägg studsar upp på försvarande spelares arm och domaren pekar på straffpunkten. Wilma Leidhammar slår bollen kontrollerat i målvaktens högra hörn till 1-1. Leidhammar har inte tröttnat på målrassel. Akdemispelaren Agnes Karlsson hittar fint fram till Wilma som ensam mot två spelare tar sig ur och förbi. När hon är några meter framför motståndarens målvakt placerar hon kyligt in ledningsmålet. IFK Norrköping försvarar sin ledning tappert och vinner tillslut matchen.

Matchvinnaren Wilma Leidhammar om vinsten:

• Vi är riktigt nedpressade i första halvlek och har svårt att skapa lägen. Vi forwards är alldeles för lågt ner och kommer för långt bort från målet, säger tvåmålsskytten efter segern.

Vad gör att ni kommer in i det i andra halvlek?

• Vi kontrollerar presspelet mycket bättre och våra triggers sitter, vi är mer organiserade på deras planhalva och får utdelning.

Du gjorde lagets bägge mål, nöjd med insatsen från dig själv?

• Jag kunde ha gjort tre! Jag är ändå nöjd med två mål och att vi vann, vi har haft en del tuffa matcher i ryggen så det var skönt med vinst idag.

IFK Norrköping – Hammarby IF 2-1 (0-1): Träningsmatch, Platinumcars Arena

Mål: 0-1 Julie Blakstad (14′), 1-1 Wilma Leidhammar (77′), 2-1 Wilma Leidhammar (84′)

Startelvan: Sofia Hjern – Elin Rombing (69′), Ebba Handfast, Maja Regnås Valcic, Freja Lindwall (29′) – My Cato (K), Fanny Andersson – Sabina Ravnell, Wilma Leidhammar, Alexandra Hellekant – Molly Wiklander (82′)

Avbytare: Emma Lind, Selma Nyström, Lisa Johansson (69′), Elsa Burvall (29′), Agnes Karlsson (82′), Agnes Ekberg