IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

2 oktober, 2020

Spännande matcher på Östgötaporten i helgen

En viktig helg väntar för IFK Norrköpings herr- och damlag. På söndag spelar båda lagen hemma, där damerna ska se till att säkra seriesegern och herrarna siktar på tre viktiga poäng i toppstriden.

Söndagen inleds med IFK Norrköping Dam – Telge United FF på Östgötaporten klockan 14.00. Damerna, som i onsdags säkrade segern i cupen, leder division 1 södra Svealand inför den sista omgången. Damerna har på tio matcher spelat ihop 28 poäng genom nio segrar och en oavgjord, och målskillnaden på 45-4 imponerar. Närmast jagande lag är Tyresö FF, 25 poäng, som behöver vinna och dessutom ta in 21 plusmål på IFK Norrköping  för att knipa seriesegern.

  • Vi kommer att tänka att det är en vanlig match och vi ska vinna den till 110 procent, säger mittfältaren Grace Demir inför matchen mot tabelltian Telge, som har två segrar, en oavgjort och sju förluster den här säsongen.

Vid serieseger väntar kvalspel till Elitettan – någon som tjejerna längtat efter i flera år.

  • Vi är ett starkt lag på alla positioner. Vi är formstarka och jag tror på oss i ett kval, säger Tilda Lundström.

Kort efter att damerna säkrat seriesegern är det dags för nästa match på Östgötaporten. Klockan 17.30 möter IFK Norrköping tabellsexan IK Sirius på Östgötaporten. IFK Norrköping kom igång under september och har tagit sig upp till andraplatsen i Allsvenskan, men det är trångt bakom Malmö FF och tre poäng mot Sirius skulle vara viktiga för att hålla övriga lag bakom sig och knappa in på Malmö FF.

IFK Norrköping har spelat ihop 36 poäng och är åtta poäng efter Malmö FF. Sexan Sirius har 32 poäng precis som Hammarby och Djurgården, och Häcken och Elfsborg har 35 respektive 36 poäng.

  • Sirius har varit en överraskning för många och de fortsätter att prestera på en hög nivå med många kvalitativa spelare. Vi måste komma upp i maximal prestation, säger manager Jens Gustafsson inför matchen.

Klicka här för att se intervjuer med spelare inför helgens matcher! 

Matchvärd till båda matcherna är IFK Norrköpings huvudpartner Lundbergs Fastigheter. I juni öppnade IFK Norrköping en butik i Linden köpcentrum – något som möjliggjordes tack vare samarbetet med Lundbergs Fastigheter.

  • Tillsammans med Lundbergs Fastigheter har vi en fantastiskt fin och användbar butik på 150 kvadrat som vi kan utnyttja till att stärka relationen och närheten till fler IFK:are, säger IFK Norrköpings marknadschef Robin Bornehav.
  • Som huvudpartner till IFK Norrköping vill vi hitta gemensamma projekt där vi tillsammans kan göra bra saker. IFK Norrköpings butik är ett mycket välkommet tillskott i Linden och ett koncept som stärker både oss och IFK Norrköping, säger Lisa Lundh, marknads-och kommunikationschef på Lundbergs Fastigheter.

Besök gärna butiken på stan på söndag, då är den öppen mellan 11-15. Kommande öppettider hittar du här.

Annonser