IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 december, 2019

Sofia och Ebba förlänger med IFK

Duon är två ytterligare pusselbitar i lagbygget som är klara för säsongen 2020.

Sofia Hjern debuterade i division 1 redan 2017 i moderklubben Lindö FF. Hon kom till IFK Norrköping inför säsongen 2019 och spelade 15 av 22 matcher i serien.
   Under året var hon också bland annat uttagen till det centrala Tipselitlägret för F17.
   –Det som gör att jag valt att stanna i IFK är framförallt för att jag trivs väldigt bra med både spelare och ledare. Vi är ett härligt gäng med höga ambitioner – dessutom är det en bra träningsmiljö som jag kommer att fortsätta utvecklas i, säger Sofia.
   Målvakten ser fram emot ett roligt år i IFK-dressen.
   –Det känns som att vi har en stabil grund att bygga på med ett riktigt bra lag. Vi har redan nu haft ett bra tempo och hög kvalitet på träningarna så jag ser fram emot att se vart det här leder.
   Den såväl personliga som lagmässiga utvecklingen ligger som fokus.
   Tillsammans med en annan tydlig målsättning.
–Mina förhoppningar är självklart att vi ska göra en riktigt bra säsong. Målet är självklart att avancera till Elitettan, säger Sofia Hjern.

Ebba Sjögren gjorde även hon sin första säsong i IFK under den gångna säsongen efter övergången från Sörmländska DFK Värmbol. 2019 gjorde mittfältaren fem mål på 17 matcher.
   –Det ska bli väldigt kul att få spela i IFK ett år till. Jag tror att kommande säsong kommer bli riktigt rolig, säger Ebba.
   Vad är det som gör att det blir ett år till?
   –Vi har en fantastisk träningsgrupp som både är bra fotbollsspelare och individer utanför planen. Vi har bra förutsättningar för att utvecklas ännu mer och ta nästa steg tillsammans.
   Hon förväntar sig en hel del av säsongen 2020.
   –Jag hoppas vi höjer nivån ytterligare ett snäpp från säsongen som var så att vi får chansen att spela i Elitettan 2021, säger Ebba Sjögren.

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser