3 april, 2022

Skúlason: “Vi måste fortsätta tro”

Det blev ingen premiärfest för IFK Norrköping hemma mot Varberg. “Med lite mer tur, och lite mer vilja, så kan vi ha både 1- och 2-0 i första”, säger Ari Skúlason efter 0-1 mot Varberg.

Äntligen var publiken tillbaka igen. Senaste premiären publik tilläts på plats var 2019, och till dagens allsvenska premiär var supportrarna tillbaka med besked. Under inmarschen vinschades ett tifo upp på Curva Nordahl. En mäktig kreation skapad av PTG, Pekings Tifogrupp.

• Det var helt magiskt att marschera in idag och att få ha supportrarna på plats igen. Det  är en helt annan känsla och fotboll är inget utan dem, säger Ari Skulason efter matchen.

IFK Norrköpings spelare sydde också ihop flera fina anfall i första halvlek. Jonathan Levi sköt i ribban från distans, Skulason tvingade målvakten till en bra räddning från liknande läge och flera farliga hörnor skickades in. Men – bollen gick aldrig in i mål.

• I de här matcherna är det så jäkla viktigt att få in första målet. Varberg är bra på det de gör. Med lite mer tur, och mer vilja, så kan vi ha både 1- och 2-0 i första halvlek.

Istället var det gästerna som gjorde mål i mitten av andra halvlek, och det blev matchens enda.

• Det var en lärorik match. Vi får titta på vad vi kan göra bättre, men det finns mycket vi kan ta med oss från den här matchen.

Som vadå?

• Vi var lugna och fina när vi spelade runt dem, och det gjorde att vi kom till många inlägg och skott. Det är tufft att bryta ned ett sådant här försvar – hatten av till Varberg för deras insats. De ger järnet i 90 minuter och har en identitet de tror och kör på. Det har vi också, och vi måste fortsätta tro och spela som vi gör i första halvlek.