3 april, 2022

Tung premiärförlust med 0-1 mot Varbergs BoIS

IFK Norrköping förde spelet i 90 minuter plus tillägg. Ändå var det Varbergs BoIS som tog hem tre poäng i premiären av allsvenskan med 0-1.

Vårsolen sken, stämningen var på topp och från Curva Nordahl bjöds det på ett mäktigt Tifo. Allt var upplagt för en premiär att minnas. Men på planen uteblev målen för IFK Norrköping – även fast det även där visades upp ett fint spel. Från avspark till slut var det IFK som satt i förarsätet mot Varbergs BoIS. Gästerna försvarade sig tappert och hemmalaget kämpade och kämpade för att hitta luckor i gästernas försvar.

Absolut närmast mål var Jonathan Levi när han i första halvlek trycka till med ett skott utifrån som träffade ribban. I den 50:e spelminuten blev Filip Dagerstål armbågad i ansiktet vilket resulterade i ett sprucket ögonbryn. På grund av detta var han tvungen att gå av planen för att lappa ihop sig. I några minuter spelade IFK med en man mindre på planen och Varberg fick lite tryck. Därefter kom dock bytet då Theo Rask fick kliva in istället för Dagerstål. Situationen skakade om hemmalaget och i den 62:e spelminuten kom en försvarsmiss som resulterade i att gästerna tog ledningen med 0-1.

Det var också det målet som krävdes för att gästerna skulle ta med sig tre poäng hem när anfallsspelet i den sista tredjedelen mot ett kompakt försvar inte räckte till. En riktigt tung förlust med tanke på matchbilden.