IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

22 februari, 2024

Rombing inför Husqvarna FF: “Jag tycker att vi ska vara noggranna”

Några dagar innan julafton värvades Elin Rombing till IFK Norrköping inför den kommande säsongen. Vi satte oss ned med högerbacken för att prata om hennes första tid i IFK, hur försäsongen varit och hur vi ska ta oss an nästa träningsmatch mot Husqvarna FF.

Elin Rombing skrev på ett tvåårigt kontrakt med IFK Norrköping inför föreningens andra år i OBOS Damallsvenskan. Högerbacken, som senast kom från IK Uppsala, har varit med hela försäsongen och startat i samtliga tre träningsmatcher.

  • Första tiden i IFK har varit bra. Jag trivs utanför och på plan, det är faktiskt inget man ska ta för givet och nu börjar formen bli bättre så allt känns bra. Fanny och Maja kände jag sedan innan så det är främst de jag umgås med men laget är lättsamt så man kommer överens med alla här. Det är väldigt skönt att frukost och lunch fixas åt en här i IFK samt att vi har två olika gym. Alla frågor man har löses väldigt snabbt för det finns någon på kontoret med svaren. Sånt är skönt och det är en stor skillnad på där jag spelat tidigare, säger Elin efter avslutat fotbollspass.

Det är lite mindre än två månader tills serien börjar, hur har försäsongen gått hittills tycker du?

  • Upp och ner som det ska vara kanske. Vi har blivit medvetna om våra brister och det är skönt att de uppdagas nu och inte närmare säsongens start. Nu kan vi jobba på det och jag tycker vi gör det bättre i matchen mot BP jämfört med den mot Växjö även om vi inte är där vi vill vara än.

Kamraterna från Norrköping har hittills spelat tre träningsmatcher. Första matchen vann man med 6-0 mot ett nykomponerat IK Uppsala som förra säsongen ramla ur OBOS Damallsvenskan. I de två efterföljande matcherna blev det 3-1 förluster mot seriekonkurrenterna Växjö DFF och BP.

  • Mot Uppsala fick vi öva på anfallsspelet och skapade fina kombinationer, mot Växjö fick vi prova på att kollektivt ta beslut om vi ska gå upp eller ner i plan och den biten har så mycket med relationer att göra att det kommer bli bättre med tiden. Mot BP lyckades vi lösa fler situationer under matchen och där hade vi mer positiva tendenser.

Husqvarna FF är nästa motståndare, hur vill du att vi spelar i den matchen?

  • Att vi får öva mycket på anfallsspelet. Jag tycker att vi ska vara noggranna, trots att de kanske inte är så kontringsfarliga som ett lag från vår serie,  och att vi inte tappar bollen där vi inte ska, tar oss fram till många lägen så att vi kan ta många avslut.

IFK Norrköping – Husqvarna FF: Träningsmatch, lördag 24/2 klockan 14:30, Platinumcars Arena, Fotboll Play

Annonser