IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 maj, 2023

Ravnell inför derbyt: “vi vet att det kommer vara våra supportrar som syns och hörs mest”

Dagen vi har längtat på är snart äntligen här. Östgötaderby, IFK Norrköping mot Linköpings FC på söndag. Sabina Ravnell har representerat bägge föreningar och konstaterat att denna resa gått “väldigt snabbt”.

Östgötaderby i OBOS Damallsvenskan. En dröm för bara några år sedan, en verklighet nu på söndag. På Bilbörsen Arena 15:00 spelas en av de mest efterlängtade matcherna för IFK Norrköpings supportrar som redan i Elitettan sjöng ramsor om motståndarna en serie upp. Sabina Ravnell är vänsteryttern som flyttat neråt i plan och spelat vänsterback i samtliga IFK Norrköpings matcher. “Sabbe” spelade för LFC under säsongen 2019 men lämnade för IFK Norrköping efter seriens slut och har sedan dess varit med på resan från division ett till OBOS Damallsvenskan.

Sabina Ravnell om derbyt

 • Det känns pirrigt att det snart är dags och surrealistiskt, det har gått väldigt snabbt till att vi kommit hit. Jag lämnade Linköpings FC inför säsongen 2020 och kom hit till ett IFK Norrköping i Division ett. Det har hänt mycket sedan dess, personligt och som spelare, det känns bra att jag kommer stå på planen och möta Linköping som en IFK-spelare.
 • LFC är ett väldigt framåtlutat lag som är spelskickliga, de har hög fart och är väldigt duktiga på att göra mål.
 • Publiken kommer påverka matchen en hel del. Damallsvenska spelare är i regel vana vid 800 personer i publiken, det är en jätteskillnad att spela med tusentals. Vi är mer vana med det här trycket eftersom vi haft Curva Nordahl i ryggen tidigare, samtidigt så kommer det här vara en ny erfarenhet för alla spelare på plan, både vad gäller att det är ett känsloladdat derby och att det är en väldigt stor publiksiffra. Vi i laget tar det med ro, vi vet att det kommer vara våra supportrar som syns och hörs mest.
 • Det viktiga för oss är att hålla huvudet kallt, vi möter ett riktigt bra lag men har en matchplan som passar oss och ger oss goda möjligheter i matchen.

Motståndet

 • Linköping slutade på en tredjeplats i OBOS Damallsvenskan 2022, bakom BK Häcken och mästarna FC Rosengård.
 • Att ersätta förra årets skyttedrottning Amalie Vansgaard (22 mål) visste man skulle bli en svår uppgift när hon lämnade Linköping för PSG. Ersättaren Cathinka Tandberg har nästan lyckats hålla samma målsnitt med sina fem mål på sju starter.
 • I inledningen av serien har man förvisso slagit Rosengård men förlorat mot både Hammarby och Kristianstad, fler poängtapp kan bli kostsamma för LFC som såklart jagar titel såväl som en Champion’s League plats.

Linköpings FC – IFK Norrköping OBOS Damallsvenskan omgång 8, 14 maj 15:00, Bilbörsen Arena, Viaplay & TV10

 • Matchen visas på Viaplay.
 • Biljetter till matchen finns här.
 • Köp IFK Norrköpings nya matchtröja! Tröjan kombinerar tre av Norrköpings största symboler – IFK, Eldkvarn och stadens spårvagnar. Du hittar den på ifkshop.se och i vår butik.
 • Dagens digitala matchvärd är Lundbergs Fastigheter.

Annonser