IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

27 oktober, 2021

Nyman inför Mjällby hemma: “Behöver stödet från våra supportrar”

Totte Nyman spelade sina första 90 minuter mot AIK senast efter sin ljumskskada och är nu redo för att ge allt mot Mjällby AIF på hemmaplan. “Det är fortfarande mycket poäng att spela om och vi vet att vi är jävligt bra”, säger han bestämt.

Segersviten blev bruten och IFK Norrköping kliver in på Platinumcars Arena under torsdagen med två tunga förluster i bagaget. Mot BK Häcken rann siffrorna iväg med fem insläppta mål och mot AIK blev den en 0-1-förlust trots att IFK var med i matchen.

  • Det är klart att det är tungt men samtidigt känner man en enorm revanschlust när man spelat sådana matcher. Vi vill göra det bättre hela tiden och komma tillbaka till vinnarspåret. Vi gjorde en bra match mot AIK men fick inte in bollen. Nu har vi använt träningarna till att fokusera på hur vi ska komma till bra lägen även i kompakta och svåra situationer. Allt handlar om att göra mål och vinna fotbollsmatcher, säger Totte Nyman.

Förlusterna har gjort att IFK Norrköping glidit ifrån den absoluta hetluften i toppen av tabellen för stunden. Men samtidigt är inte loppet om Europaplatserna kört då det fortsatt är otroligt jämnt i tabellen, 18 poäng kvar att spela om och svårtippat inför varenda omgång.

  • Man måste ha rätt inställning hela tiden och det är något som vi får påminna varandra om både på träningarna och i omklädningsrummet. Det är fortfarande mycket poäng att spela om och vi vet att vi är jävligt bra, säger Nyman bestämt.

Själv har den 29-årige anfallaren varit olycksdrabbad med skador som gjort att säsongen inte fått det flyt han hade önskat. Först tampades han med en fotskada och nu senast har han kommit tillbaka från en ljumskskada. Nu är han äntligen skadefri och redo för att leverera på nytt då han gjorde sina första 90 minuter efter skadan mot AIK.

  • Det känns jättebra faktiskt. Jag trodde inte att jag skulle orka 90 minuter plus tillägg, men det var faktiskt inga problem. Och kroppen känns bra efteråt också, säger Nyman.

Som motståndare härnäst står Mjällby AIF som kommer från en trend med åtta hållna nollor i rad innan de förlorade mot IFK Göteborg med 1-3 senast.

  • Troligtvis kommer vi ha mycket boll eftersom vi är väldigt starka där på hemmaplan. Det kommer nog bli väldigt tajt och kompakt där vi måste spela igenom dem. Det är ett duktigt och försvarsinriktat lag. Det blir viktigt att vi får hål på dem och också har tålamod, säger Nyman och fortsätter:
  • Nu kommer vi få spela på hemmaplan också och få våra fans med oss. Vi behöver stödet från våra supportrar för att vända den här trenden. Vi går för tre poäng.

IFK Norrköping–Mjällby AIF: 28/10 klockan 19.00, Allsvenskan, Platinumcars Arena, discovery+.

Annonser