IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

10 juni, 2020

Molly Wiklander: ”Det är matcher man längtar till under hela året”

Fyra dagar till seriepremiär och snart är en rekordlång försäsong över. Nyförvärvet från seriekonkurrenten Lindö FF är laddad: ”Jag är taggad på att det äntligen ska dra igång”.

I debutsäsongen i division 1 gjorde den snabba anfallaren 13 mål på 21 matcher för Lindö dit hon kom från moderklubben Smedby AIS.
   Under försäsongen innan fotbollen stängde igen nätade hon för första gången i IFK-tröjan i träningspremiären hemma mot Älvsjö AIK. Därefter följde mål mot såväl IFK Hallsberg, IFK P14/15 och Lindö FF P15.
   –Ja, det blev ju några under träningsmatcherna i början av året. Något jag alltid har med mig är att inte gräva ner sig om man missar ett läge utan alltid fortsätta komma till lägen och avslut – till slut går den in, säger Molly Wiklander.

På söndag börja äntligen årets upplaga av division 1 södra Svealand.
   I Stockholm.
   Mot Älta IF på Älta IP.
   –Jag skulle säga på en skala mellan 1-10 att det är en 11/10 att äntligen dra igång igen, säger Molly Wiklander.
   Hur har den här tiden utan matcher varit?
   –Det har såklart varit tufft, det är ju matcher man längtar till under hela året, men samtidigt såg jag det som en möjlighet att kunna utvecklas lite till.
   –Nu börjar man bli trött på den extra långa ”försäsongen” utan matcher.
   Hon och IFK känner sig redo inför seriestarten.
   –Jag vill att vi ska spela vårt spel och göra det vi pratat och tränat på under försäsongen, men också att vi ska ha väldigt kul tillsammans när vi väl är ute på planen och kämpa som ett lag, säger Molly Wiklander.

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser