IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

27 augusti, 2023

Lund inför Elfsborg “Vi åker inte dit för att gömma oss, vi har fyra raka vinster”

IFK Norrköping har hållit i den fina formen med två vinster i veckan. 3-1 mot AIK i Allsvenskan och senast en 6-0 vinst mot Lucksta IF i Svenska Cupen. Nu väntar den sista matchen i det täta spelschemat – serieledarna IF Elfsborg på bortaplan.

Platinumcars Arena levde verkligen upp när IFK Norrköping besegrade AIK med 3-1. Med en härlig inramning att minnas tillbaka till och supportrarnas stöd i ryggen åker IFK Norrköping till en riktigt tuff bortamatch i Borås mot IF Elfsborg. Senast lagen möttes gjorde IFK 1-0 genom Arnór Sigurdssons frispark men man lyckades inte hålla emot och Elfsborg vann tillslut med 2-1.

I torsdags spelade IFK match mot Lucksta IF i Svenska Cupens andra omgång. Flera nyckelspelare vilades och åkte inte upp med bussen norrut utan kunde se sina lagkamrater besegra motståndaren med 6-0. Läs referatet från den matchen här.

Försvararen Marco Lund har tillsammans med de spelare som inte åkte upp till Sundsvall, och en handfull akademispelare, precis avslutat ett kort träningspass på fredagens förmiddag.
  • Grabbarna som åkte norrut gjorde det bra, de gör sex mål och gör jobbet. Det är inte alltid enkelt att spela sådana cupmatcher, kul med lite nya målskyttar också. De kom in rätt i matchen med bra energi efter att ha rest långt samtidigt som man är mitt emellan matcher. Det är lite svårt att förbereda sig ordentligt då och mattan på plats kan ju vara av olika kvalité. Calle är snabb och får dit två snabba mål vilket gör att Lucksta måste gå framåt mer, de vill ju helst dra ner på tempot annars.
Vad som hänt sen sist…
  • I förra matchen mot Elfsborg började vi bra och fick in 1-0 men de var väldigt starka i andra halvlek. Vi kunde inte riktigt stå emot deras konstanta tryck. Idag är vi mer stabila och har fler verktyg att ta fram i matcherna, vi får se vad vi gör på måndag.
Vad som krävs på måndag…
  • Jag känner Sveinn Gudjohnsen sedan Danmark och känner även Jeppe Okkels, de är skickliga, cyniska och effektiva. Ett lag som inte behöver många chanser för att göra mål så man måste vara påkopplad hela matchen. Det kommer blåsa i perioder, det måste vi vara vara beredda på, samtidigt kommer vi få våra lägen och om vi gör mål där då kan vi ta det. Vi har varit starka defensivt en längre tid nu. Vi åker inte dit för att gömma oss, vi har fyra raka vinster.

 

IFK Norrköping

Den mycket fina formen hänger i efter att IFK Norrköping tog ännu en seger i Allsvenskan, senast 3-1 mot AIK efter att ha hamnat i underläge. Flera av nyckelspelarna vilades i matchen mot Lucksta IF i den andra omgången av Svenska Cupen som vanns med 6-0.

I och med segern mot AIK klättrade IFK upp på en fjärdeplats i tabellen men på samma poäng som Djurgårdens IF direkt bakom.

Tabelläget: 4:a | 34 poäng | 34 mål/24 insläppta | 10 – 4 – 6

Flest mål: Arnor Traustason 8 st

Flest framspelningar: Vito Hammershøy-Mistrati 5st

 

IF Elfsborg

Serieledarna efter omgång 20 vann senast i serien mot Mjällby med 2-0 och hann kvalificera sig till Svenska Cupens gruppspel genom att slå Lunds BK med 2-0.

Hemvändaren Simon Hedlund, det senaste nyförvärvet till Elfsborg, är inte uttagbar förrän september och kommer därmed inte spela mot IFK på måndag.

Tabelläget: 1:a | 45 poäng | 50 mål/22 insläppta | 14 – 3 – 3

Flest mål: Jeppe Okkels 8 mål

Flest framspelningar: Jeppe Okkels 6 st

IF Elfsborg – IFK Norrköping: Allsvenskan omgång 21, måndag 28/8 klockan 19.00, Borås Arena, discovery+

Annonser