24 augusti, 2023

Gruppspelet säkrat mot Lucksta IF

IFK Norrköping reste norrut och slog division 3-laget Lucksta IF med klara 6-0. “På många sätt var det en bra kväll i norr” säger Glen Riddersholm efter segern.

Klockan 18.00 sparkades kvalmatchen till Svenska Cupens gruppspel igång på Sörforsvallen sydväst om Sundsvall.

Carl Björk gjorde sitt första mål sedan återkomsten när han rundade målvakten och rullade in 1-0 i öppet mål tio minuter in i matchen. Isak Andri Sigurgeirsson var Kamraten som satte Björk i läge i djupet.

Tio minuter senare gjorde Björk sitt andra efter ett vackert samspel med Noel Sernelius.

Nummer 15:s mål blev de enda i första halvlek. Hemmalaget fick en straff strax innan halvtid som dömdes bort efter att domaren diskuterat med sin assistent på linjen.

I andra halvlek rann resultatet iväg, men det dröjde till den 72:a minuten innan målen började komma. Sigurgeirsson vek in och placerade in bollen i bortre till 3-0, strax efter smällde Vito in 4-0 vid stolproten och därefter var det två debuterande målskyttar.

Stephen Bolma snappade upp ett misstag i offensivt straffområde och rullade in 5-0, och i den 87:e minuten tryckte Kevin Höög Jansson in matchens sista mål på hörna.

• Först och främst handlar det om att gå vidare, det är det viktiga och vi siktar på att vinna cupen, säger Glen Riddersholm efter matchen.

Hemmalaget stretade emot bra i perioder, och hindrade IFK Norrköping från att göra mål mellan minut 21 och 72.

• Jag vill ge all kredit till Lucksta, de gör det bra. Efterhand visar vi den skillnaden som det ska vara och återtar total kontroll på matchen igen. Det var bra med många unga i spel. Isak Ellbring, Jesper Tolinsson och Jesper Lindvall som gör sina första minuter, och Kevin Höög Jansson. Det var en mix av spelare och Ari Skulason och Maic Sema förtjänar beröm som höll en hög nivå hela matchen och Wille i mål som hade koll på det han skulle. På många sätt var det en bra kväll i norr och nu väntar en lång bussresa hem till Norrköping. Ikväll kan vi njuta och sen ska vi blicka fram mot måndagens match mot Elfsborg.

Lucksta IF – IFK Norrköping 0-6 (0-2): Svenska Cupen, Sörforsvallen, 24 augusti 2023.

Mål: Carl Björk 9′, 20′, Isak Andri Sigurgeirsson 72′, Vito 75′, Stephen Bolma 82′, Kevin Höög Jansson 87′.

Startelvan: Wille Jakobsson – Jesper Lindvall , Kevin Höög Jansson, Jesper Tolinsson, Yahya Kalley – Ari Skulason, Fritiof Hellichius (66′), Noel Sernelius (66′) – Isak Andri Sigurgeirsson (77′), Maic Sema, Carl Björk (46′).

Ersättare: David Andersson, Daniel Eid (66′), Marcus Baggesen, Jesper Ceesay, Victor Lind (66′), Vito (66′), Stephen Bolma (77′), Isak Ellbring (46′).