IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

25 april, 2023

Lindö FF ny samarbetsförening i Fotbollsfamiljen

IFK Norrköping och Lindö FF har redan ett samarbete på damsidan – därmed blev det också naturligt, som ett utökat steg för samarbetet, att föreningen går in i Fotbollsfamiljen.

Föreningarna har sedan tidigare ingått ett samarbete som framför allt gäller unga flickspelare där syftet är att den enskilda individen ska utvecklas och få förutsättningar att nå sina mål samt att spelare ska stanna i Norrköping och förberedas för att på sikt bli allsvenska spelare i IFK Norrköping. Ett mål är också att IFK ska hjälpa Lindö att klättra från division 2 till division 1. Nu utökas samarbetet ytterligare då Lindö FF tar klivet in i Fotbollsfamiljen.

  • Det betyder jättemycket för oss. Dels för all den kompetensen som finns i IFK Norrköping som vi har möjlighet att kunna ta del av och dels för att få ta del av den information som delges till IFK via till exempel Svensk elitfotboll. Som breddföreningarna kanske man inte har möjlighet att nå den annars, säger Lindö FF:s klubbchef Kenneth “Kecke” Petersson.

Lindö FF är en stor och stark breddförening med drygt 900 medlemmar, lag i alla åldrar både på pojk- och flicksidan – och som också är en diplomerad förening.  Därmed är det inte själva föreningsutvecklingen som är av störst intresse kopplat till Fotbollsfamiljen – utan snarare ledarskaps- och spelarutbildningarna som IFK tillhandahåller genom initiativet.

  • Man kan dock alltid fortsätta utveckla föreningen och vi tog hjälp av Thomas Westerberg (tidigare assisterande tränare och utvecklingsansvarig hos IFK Norrköping m.m.) med att bygga upp ungdomsverksamheten. Vi vill underlätta allt för våra ledare och det ska vara så enkelt som möjligt hos oss i Lindö. Det som jag gått igång mest på av det som presenterats av IFK nu är tränarutbildningen som är mer inriktad mot de som vill komma högre och längre med sitt ledarskap. Den kommer vara jättenyttig för oss breddföreningar.

IFK Norrköping är väldigt nöjda med att Lindö FF tagit klivet in i Fotbollsfamiljen – och ser det som ett naturligt steg i att komma ännu närmare varandra.

  • Vi är väldigt glada över att Lindö FF är med i Fotbollsfamiljen. Vi har redan delar som vi samarbetar kring kopplat till damlaget och vi nyttjar Lindö FF:s idrottsplats mycket. Sedan är Lindö en väldigt välfungerande förening. Det blir lite olika samarbetskarraktär på föreningarna som tillkommit i Fotbollsfamiljen, säger Marcus Egnell som är ansvarig för initiativet.

Annonser