IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

20 januari, 2023

IFK Norrköping ingår samarbete med Lindö FF

IFK Norrköping och Lindö FF har ingått ett samarbete som ska gynna båda föreningarna. ”Jag ser stora fördelar för både oss och Lindö”, säger manager Tor-Arne Fredheim.

Föreningarna har ingått ett samarbete som gäller unga spelare och framför allt bygger på fyra delar. Den enskilda individen ska utvecklas och få förutsättningar att nå sina mål, spelare ska stanna i Norrköping och förberedas för att på sikt bli allsvenska spelare i IFK Norrköping.

Samarbetet ska också vara till gagn för båda föreningarnas verksamhet.

  • Jag ser stora fördelar för både IFK Norrköping och Lindö. Vi har spelare som kommer att behöva få speltid, och de kommer att kunna träna och spela med både oss och Lindö. Lindö är en stor förening med bra förutsättningar, säger manager Tor-Arne Fredheim.

Ett mål är att IFK Norrköping ska hjälpa Lindö att klättra från division 2 till division 1.

  • Vi har unga spelare med ledaregenskaper som kommer att kunna hjälpa Lindö. Vi kommer också att bidra på andra sätt. Till exempel kommer jag och Taylor (Townsend, assisterande tränare) att hjälpa till med träningar och upplägg, Erin (Nayler) med målvaktsträning och Nicole (Robertson) med mental träning.

Spelare kommer inte bara att lånas från IFK till LFF. Talangfulla spelare från Lindö kommer att få möjlighet att träna med IFK Norrköpings nystartade F17-lag.

  • Vi måste se till att unga spelare erbjuda en tränings- och matchmiljö som passar alla så att de blir kvar i stan. De som är bra nog och vill satsa ska ha möjligheten att utvecklas i stan, och det hoppas vi ska leda till att vi får fram fler spelare som når vårt A-lag, säger Tor-Arne.

Annonser