IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

17 mars, 2023

SLUTSÅLD: Khazeni-poster för en god sak

Ett hemskt besked blev ett vackert tifo och ett oförglömligt ögonblick. Nu släpps 50 Kristoffer Khazeni-posters till förmån för Tifogruppen och Barncancerfonden.

För knappt ett år sedan drabbades Kristoffer Khazeni av en elakartad cancertumör i hjärnan. Ett fruktansvärt besked för Kristoffer och alla i hans närhet.

Supportrar till IFK Norrköping – och från hela Sverige – visade stöttning för Kristoffer i hans svåra stund.

  • Det är helt, helt otroligt vilket stöd jag har fått. Jag är så enormt tacksam för all kärlek jag fått, den har gett mig extra energi, säger Kristoffer, som i helgen spelade sin första match igen när han hoppade in i Svenska Cupen.

Några som omedelbart reagerade på beskedet var Pekings Tifogrupp, PTG. På bara några dagar tog de fram ett storslaget tifo som hissades upp inför avsparken mot Häcken den 20 april.

  • Jag blev helt chockad när jag såg tifot, det var overkligt. Där och då var allt så färskt och det var svårt att hantera, jag satt hemma och grät. Det som de här grabbarna har gjort för mig, och vad de gör för föreningen, är helt fantastiskt och de förtjänar verkligen att hyllas, säger Kristoffer.

Jordan Lindell Salmikangas från Tifogruppen säger att det var självklart för dem att göra tifot – trots att de parallellt jobbade på ett bortatifo och att hemmamatchen mot Häcken bara var fem dagar bort.

  • Vi satte igång direkt med att sy ihop smådelar, sedan målade vi och sydde ihop allting, säger Jordan om det uppskattningsvis 25×15 meter stora tifot.

Tillsammans med sina kamrater i PTG kämpade han med tifot långt in på sena timmar.

  • Kristoffer är en jättefin människa, det är hemskt när sådant här händer. Det är så skönt att se honom tillbaka på planen. Om det är någon som skulle klara av att gå igenom det här är det Kristoffer, med tanke på de skador han haft tidigare. Han har alltid kommit tillbaka och det kommer han göra igen.

Postern är signerad av Kristoffer och släpps i 50 exemplar på ifkshop.se. Av de 300 kronorna som postern kostar går 100 kronor att gå till IFK Norrköping, 100 kronor till Tifogruppen och 100 kronor till Barncancerfonden.

  • Det var ett steg på vägen att spela match igen. Det viktiga har varit att komma tillbaka som människa, och det är en känslosam väg. Jag vill återigen tacka alla som hjälpt mig, och alla som väljer att köpa den här postern. Både tifogruppen och barncancerfonden behöver och förtjänar mer pengar, säger Kristoffer.

Postern hittar du på ifkshop.se – klicka här för att komma dit. 

IFK Norrköping vill också tacka Ståthöga Verkstad och Flinks Järn som också skänkt till barncancerfonden, och Voky som tagit fram postern kostnadsfritt. 

 

Vill du bidra till Barncancerfondens och Tifogruppens fantastiska arbete? Swisha valfri summa! 

Barncancerfonden: swishnummer 90 20 900

Tifogruppen: swishnummer 123 069 12 12

 

Annonser