IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

6 juli, 2019

Jens Gustafsson inför söndagens hemmamatch mot BK Häcken

En intensiv vecka väntar för IFK Norrköping med tre matcher på åtta dagar. Först väntar BK Häcken på hemmaplan innan resan går till först Dublin och sedan Östersund.

I den senaste matchen åkte IFK Norrköping på en förlust med 0-1 mot IK Sirius vilket gör att Kamraterna ligger på en sjätteplats i den något haltande tabellen.

– Vi känner en stor revanschlusta efter den senaste matchen, säger manager Jens Gustafsson.

 

Mot BK Häcken har IFK Norrköping vunnit 8 raka matcher i Allsvenskan. 5 raka sedan Jens tog över posten som manager.

– Det gäller att vi är ödmjuka inför uppgiften. Det blir en tuff utmaning och Häcken är ett skickligt lag med många skickliga spelare. -Det är två offensivt balanserade lag som möts där båda värdesätter anfallsspelet högt. Det borgar för en underhållande match för publiken som kommer till Östgötaporten.

 

Lars Krogh Gerson är tillbaka efter avstängning, hur är läget i truppen i övrigt?

– Pontus Almqvist har vi fortfarande på rehab, i övrigt är alla uttagningsbara. Alexander Jakobsen var med på hela träningen idag och det kommer att gå snabbt för honom att komma i matchform igen. Det känns väldigt bra inför juli månad som bjuder på många matcher.

 

I veckan släpptes IFK Norrköpings nya Europaställ och det är över 200 IFK-supportrar som åker till Dublin för matchen i nästa vecka.

-Det ska bli otroligt roligt med europaspel. Det är en rolig tid för oss alla som håller IFK kärt, både för spelarna, oss ledare och framförallt supportrarna, avslutar Jens.

 

På onsdag reser laget till Dublin men först väntar alltså BK Häcken på hemmaplan. Publikinformation inför söndagens match finns här!

Annonser