IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

7 april, 2019

Jens Gustafsson inför hemmapremiären

Under söndagseftermiddagen gjorde IFK Norrköping sitt sista träningspass inför hemmapremiären. På den varma och soliga Östgötaporten stämde vi av känslorna inför matchen med en revanschsugen Jens Gustafsson.

-Vi är revanschsugna efter matchen borta mot Helsingborg och vi ser fram emot hemmapremiären mot AIK där vi får ett bra stöd från publiken och får komma hem igen. Att få se det som brinner i spelarnas ögon inför den fighten är jätteskönt.

Hur har träningarna sett ut under veckan och vad har ni jobbat på?

-Det har framförallt varit bra fight på träningarna och så har vi jobbat lite extra med vårt försvarsspel, det är väl främst det.

Hemmapremiär mot AIK imorgon och mycket folk på läktarna, en spännande och inspirerande uppgift?

-Absolut. Av erfarenhet så vet vi att det brukar bli tuffa bataljer mot AIK och jag tror inte att det här kommer att bli något undantag från det. Det kommer att vara en tuff match mot ett bra, välorganiserat AIK med många skickliga spelare. Det gäller att vi kommer upp i mycket bättre nivå än senast.

Vad förväntar du dig för matchbild?

-Det är alltid svårt att svara på men det är klart att AIK har ett sätt att vilja kontrollera matchbilden med sitt organiserade försvarsspel samtidigt som vi vill kontrollera genom att ha bollen inom laget. Det är det vi kan förvänta oss och så hoppas jag att vi är spetsigare och modigare med bollen än vad vi var senast.

Över 14000 biljetter är sålda och det går mot slutsålt imorgon.

-Det är fantastiskt roligt. Vi avslutade förra säsongen (på hemmaplan) med en fin kväll mot Örebro och vi ska göra allt vi kan för att ge våra supportrar ännu en minnesvärd sådan.

IFK Norrköping kommer till spel med följande trupp:
1. Isak Pettersson (mv), 91. David Mitov Nilsson (mv), 2. Henrik Castegren, 3. Rasmus Lauritsen, 4. Lars Krogh Gerson, 5. Christoffer Nyman, 6. Kasper Larsen, 7. Alexander Fransson, 8. Guðmundur Þórarinsson, 9. Johannes Vall, 11. Jordan Larsson, 17. Kalle Holmberg, 21. Simon Thern, 22. Ian Smith, 23. Andreas Blomqvist, 25. Filip Dagerstål, 70. Alexander Jakobsen, 99. Sead Haksabanovic.

Köp biljett till matchen här. 
Publikinformation inför matchen. 

Annonser