IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

20 september, 2019

Jens Gustafsson inför hemmamatchen mot Örebro SK

I söndags spelade IFK Norrköping bortamatch mot Malmö FF. Nu väntar hemmamatch på Östgötaporten när Örebro SK kommer på besök under lördagen.

Med lite distans till matchen mot Malmö FF, vad tar vi med oss från insatsen på Stadion?

-Många saker. Två övergripande saker är prestationen i första halvlek som vi alla är väldigt tillfreds med. Också andra halvleks prestation i form av att den behöver bli bättre för att nå vår fulla potential som lag över 90 över.

Vad var det som skiljde halvlekarna åt?

-Att Malmö fick möjlighet att samla sig. Vår aktivitet och förmåga att spela oss fram efter bollvinst höll inte samma kvalité. Förmågan att hitta medspelare var inte lika bra i andra. Sedan gick vi till attack lite för snabbt vid vissa tillfällen.

Nu möter vi ett Örebro som tappat Strandberg och Rogic samtidigt som man ligger fast i mitten av tabellen. Vad är det för motstånd som väntar?

-Det är ett lag som kommer till Östgötaporten välorganiserat, vilket man varit hela säsongen. Örebro är också ett lag som verkligen har överträffat mångas förväntningar då man var mer nederlagstippade på förhand än vad tabellen visar idag. Som lag får man sina spelare att spela på sin fulla potential.

Det är sju matcher kvar att spela. Vad kan man sätta för mål för resten av säsongen?

-Vi siktar på en så hög tabellplacering som möjligt såklart. Nu är det fokus på att göra en bra match mot Örebro SK.

Kalle Holmberg och Simon Thern saknades senast. Hur ser läget i truppen ut idag?

-Kalle är borta även denna match. I övrigt har vi lite frågetecken i truppen som gör att vi behöver morgondagens förmiddag på oss innan vi spikar matchtruppen.

Publikinformation inför hemmamatchen mot Örebro SK

Annonser