IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

14 februari, 2020

Jens efter segern mot Breidablik: “Kommer ha väldig nytta av denna match”

IFK Norrköping klev för första gången 2020 ut på Östgötaporten för att spela match under fredagseftermiddagen. “Det var väldigt positivt med en seger och många mål”, säger manager Jens Gustafsson efter segern mot Breidablik.

IFK Norrköping började matchen bra och spräckte nollan redan efter fem minuter när Ísak Bergmann Jóhannesson klev upp och satte press på Breidabliks mittback. Islänningarnas målvakt Anton Ari Einarsson var inte beredd på bolltapp, vilket Bergmann upptäckte och la in bollen i öppet mål.

– De första 25 minuterna var bra, tycker jag. Vi spelar med högt tempo, bra energi och vinner tillbaka bollar – vi uppträder som vi vill att vi ska uppträda, säger Jens Gustafsson efter matchen.

Bortalaget fick inte låna bollen mycket av ett taggat IFK i inledningen av matchen. I den 13:e minuten utökade IFK till 2-0. Andreas Blomqvist hämtade boll nere vid backlinjen, vände upp och slog en perfekt crossboll till Sead Haksabanovic på vänsterkanten. Sead tog sig förbi sin försvarare, vandrade inåt i banan och avlossade därefter ett lurigt skott som målvakten inte lyckades hålla. På returen dök Carl Björk upp och tryckte upp bollen i nättaket.

IFK dominerade matchen under denna period och gjorde 3-0 tio minuter efter Björks mål. Andreas Blomqvist vann bollen strax utanför Breidabliks straffområde och klackade den vidare till Haksabanovic, som avslutade vid målvaktens första stolpe. Precis innan det var dags för halvtid kvitterade Breidablik. Bortalaget kom stormande på rad mot IFK:s backlinje, och hittade ett instick till Thomas Mikkelsen som satte bollen lågt bakom Julius Lindgren.

– Vi går ner lite i energinivå i slutet av första halvlek. Vi tappar för mycket boll och anfaller för snabbt när vi ska hålla i bollen, och tvärtom. I försvarsspelet var det samma sak, när det inte var samma intensitet som första 25 föll vi tillbaka lite och öppnade för stora hål.

I början av andra halvlek reducerade Breidablik till 3-2. Viktor Einarsson testade lyckan från distans, och via en IFK-försvarare hamnade bollen i mål bakom Lindgren.

– Vi släpper in två mål ganska tätt inpå varandra, och i andra halvlek uppträder vi lite för mycket i försvarsspel och lite för lite i anfalsspel. Det var oftast kopplat till att vi tappar boll för enkelt och tar lite för många tillslag på den – vi får inte tryck på dem så som vi önskar, säger Jens Gustafsson.

Med en halvtimme kvar gjorde Lars Krogh Gerson matchens sista mål. Haksabanovics hörna från vänster möttes perfekt av Gersons fot vid bortre stolpen. Gerson drog till på volley och bollen hamnade i nättaket.

– Det är här vi är nu, vill jag poängtera, och det var väldigt positivt med en seger och många mål. Åter igen kliver några av de mindre namnkunniga spelarna fram och det är kul. Vi fick 90 minuter i många spelare – på det sätter kommer vi ha en väldig nytta av denna match, avslutar Jens Gustafsson.

Fakta

IFK Norrköping – Breidablik 4-2

IFK:s mål: 5′ Ísak Bergmann Jóhannesson, 13′ Carl Björk, 25′ Sead Haksabanovic, 61′ Lars Krogh Gerson.

Breidabliks mål: 45′ Thomas Mikkelsen, 55′ Viktor Karl Einarsson.

IFK Norrköpings startelva: Julius Lindgren – Lars Krogh Gerson, Henrik Castegren, Rasmus Lauritsen, Christopher Telo – Andreas Blomqvist (60), Manasse Kusu (76), Ísak Bergmann Jóhannesson – Jonathan Levi (45), Carl Björk (90), Sead Haksabanovic (66).

Bänken: Isak Pettersson, Alfons Sampsted (76), Egzon Binaku (66), Kevin Álvarez, Dino Salihovic, Simon Thern (60), Max Olsson (90), Christoffer Nyman (45).

Annonser