IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 maj, 2023

Införrapporten: Varbergs BoIS – IFK Norrköping

Sex poäng, fyra gjorda mål, och noll insläppta på två matcher – ungefär så ser formen ut i IFK Norrköping när man beger sig till Varberg i helgen. “Man ska vara förberedd som motståndarlag på att det blir väldigt tufft att möta oss”, säger Vito inför avfärd.

VITO HAMMERSHØY-MISTRATI:

Om lagets form…
  • Vi har väldigt många bra spelare individuellt, men är även bra som lag. Vi är framförallt väldigt svåra att göra mål på. Många spelare i vårt lag är av högsta allsvenska klass och man ska vara förberedd som motståndarlag på att det blir väldigt tufft att möta oss.
Om lagets poängproduktion…
  • Många av de mål som vi gör kommer genom Totte och Sigurdsson. Vi är även fler spelare som kan utmana med poäng, speciellt när motståndarlag gör sitt bästa för att stänga ned just Totte och Sigurdsson.
Om spelsättet…
  • Just nu tycker jag inte det är så viktigt om vi spelar med mycket bollinnehav eller inte, det viktiga för oss är att få med oss poäng från matcherna. Den senaste säsongen var en katastrof och därför är det mindre viktigt hur vi spelar, snarare är det viktigt att vi får med oss poäng från de matcherna vi spelar. Vår lägstanivå har ökat väldigt mycket sen förra säsongen även om vi inte alltid spelar vår bästa fotboll. Vi har just nu ett poängsnitt på 2 poäng per match vilket i mina ögon är väldigt bra, avslutar dansken.

IFK NORRKÖPING:

IFK Norrköping huserar för tillfället på en fjärde plats med 14 inspelade poäng – efter två raka vinster.

Lagets interna skytteliga leds av Totte Nyman och Arnor Sigurdsson som tillräknas fyra mål vardera. Andra spelare som tillskansat sig många poäng är danskarna Vito Hammershøy-Mistrati och Marcus Baggesen, som bägge stått för tre framspelningar i ligaspelet.

VARBERGS BOIS:

Hemmalaget väntar fortfarande på säsongens första vinst och har än så länge spelat in fyra poäng. Motsvarande match förra året slutade oavgjort efter ett drömmål av Jonathan Levi, och efterföljande Varbergs-kvittering i slutminuterna.

Varberg BoIS – IFK Norrköping, Allsvenskan, 13/5 17:30, Varberg Energi Arena, discovery+.

Annonser