IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

7 maj, 2023

Införrapporten: Degerfors IF – IFK Norrköping

Bara ett par dagar efter vinsten hemma mot Hammarby tar kamraterna sats för nästa utmaning, nämligen bortamatch på Stora Valla. Nedan finns sammanställd information inför måndagens prövning.

Kamraterna

IFK Norrköping har placerat sig, i och med torsdagens vinst, på en femteplats i Allsvenskan. Framför huserar Kalmar med samma poängskörd, men bättre målskillnad.

Inledningsvis IFK samlat på sig 11 poäng, varav 4 poäng på bortaplan –  det med bortamatcher som spelats i Göteborg, Solna, och Malmö. Kommande bortaschema läses Degerfors, Varberg, och Kalmar. Däremellan ska Elfsborg besöka Platinumcars Arena.

Spelarstatistik – IFK Norrköping

Främsta målskyttarna i Peking såhär långt är, inte helt oväntat kanske, Arnor Sigurdsson och Totte Nyman. Tillsammans ligger de bakom 6 av lagets 9 mål.

Andra spelare som sticker ut i statistiken är Oscar Jansson och Marcus Baggesen. Den förstnämnde för den räddningsprocent han hittills presterat – en räddningsprocent på 83%, bara trumfad av Valdimarsson (Elfsborg) och Benediktsson (Blåvitt) som bägge ligger på 84%.

Marcus Baggesen har hittills, från sin position som försvarare, gjort 3 assist på 6 matcher. Bara Häckens Larsen har gjort fler, nämligen 4 framspelningar.

Degerfors IF

Måndagens hemmalag står på 6 poäng i tabellen. Senast kommer de från en storförlust i Göteborg, dessförinnan hade man slagit Djurgården på hemmaplan.

Degerfors har tagit samtliga av klubbens allsvenska poäng hemma på Stora Valla i år. Både Djurgården och nykomlingarna Halmstads BK har fått lämna bruksorten utan poäng. Degerfors har ett kommande spelschema som består av Norrköping, Häcken, AIK, och Hammarby.

Tack för ett fantastiskt stöd senast – imorgon gör vi det igen. Framåt, och tillsammans, kamrater!

Degerfors IF – IFK Norrköping, Allsvenskan omgång 7, 8/5 19:00, Stora Valla, discovery+.

 

Annonser