IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

30 april, 2023

Införrapporten: Blåvitt – Peking

En vecka efter bortamatchen i Malmö är det dags igen – denna gång beger sig kamraterna istället till Göteborg. Nedan finns sammanställd information, däribland en intervju med Jesper Ceesay, inför morgondagens drabbning.

Jesper Ceesay om…

Hur veckan har varit
  • Vi har kollat igenom och slipat på det vi gjorde lite sämre senast, och jobbat med att förbättra det inför den här matchen. Vi är jävligt revanschsugna, det finns en positiv känsla i den här truppen, säger Jesper.
Hans egen form så här långt
  • Jag tycker att jag har kommit in i det bra, jag har fått en roll som passar mig fint här, överlag har det känts bra.
Vad han förväntar sig för matchbild imorgon
  • Jag förväntar mig att vi går ut och dominerar matchbilden. Vi ska pressa ner dem, och försöka skapa massa målchanser, säger mittfältaren och fortsätter:
  • Vi möter ett bra lag, det har vi förberett oss för, vi åker ner dit och vet vad vi behöver göra.

IFK Norrköping

Två vinster, ett kryss, och en förlust – så ser Norrköpings allsvenska facit ut så här långt. IFK stod för en stark inledning med 7 av 9 möjliga poäng inför måndagens match i Malmö – där ett annat obesegrat lag stod för motståndet. Malmö tog fjärde raka vinsten och kamraternas första förlust i Allsvenskan blev ett faktum.

IFK Göteborg

Kamratföreningen från Göteborg står hittills på 0 inspelade poäng i Allsvenskan. Det efter förluster mot Värnamo, Kalmar, Malmö, och nu senast Djurgården.

Inbördesmöten

Senast kamratföreningarna ställdes mot varandra var i Svenska Cupen tidigare i år. Då var det Norrköping som lämnade Göteborg med samtliga poäng efter 0-4 och mål av Arnor Sigurdsson, Arnor Traustason, och Laorent Shabani.

Dessförinnan var IFK Göteborg varit det bättre laget som stod för två raka 2-0 segrar i Allsvenskan förra sommaren.

IFK Norrköping – IFK Norrköping, Allsvenskan omgång 5, 1/5 15:00, Gamla Ullevi, discovery+.

Annonser