IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

9 april, 2023

införrapporten: AIK-IFK Norrköping

Drygt en vecka efter premiärspelet i Allsvenskan tar huvudtränare Glen Riddersholm ner den veckan som gått, och riktar sedan blicken mot morgondagens match i Solna. “Säker på att vi har de kvaliteter som krävs för att göra en bra match” säger Glen Riddersholm.

HUVUDTRÄNARE GLEN RIDDERSHOLM:

Om veckan som gått sedan premiären

  • Det har varit en bra vecka – vi har har byggt och jobbat på spelet, och jag känner att vi tagit steg inför matchen mot AIK. Det är många saker vi är nöjda med från sist, bland annat försvarspelet och den defensiva strukturen, sen har vi jobbat för att hitta en bättre balans mellan att spela direkt och att spela på fot, alltså behålla bollen i laget. Det blir ett bra test imorgon i Stockholm för det kommer att bli stor tryck från början av AIK, det ser jag fram emot – jag är säker på att vi har de kvaliteter som krävs för att göra en bra match.

Om hur han vill spela imorgon

  • Vi kan inte åka till Stockholm och bara spela en försvarsmatch. Vi kommer att behöva nyttja de ytor vi får och också försöka hitta sätt att spela genom pressen och inte bara över den. Det blir viktigt att hitta en balans som gynnar oss, och en balans där vi kan sätta våra individuellt bästa spelare i bra positioner.
  • Vi vet ju på förhand att det kommer att bli svårt att kommunicera med spelarna under matchens gång. Utöver det har vi pratat en del om det i veckan om hur vi ska hantera den här typer av matcher, inte bara taktiskt men också psykologiskt. Det vore ett viktigt steg att vinna mot ett av de större lagen i Allsvenskan. I höstas förlorade vi mot Djurgården, AIK, och Malmö i Allsvenskan, det blir viktigt att komma upp i nivå i även de här matcherna i år. Vi måste vara närvarande på planen, och vi måste stå upp för varandra. Vi har gemensamt en uppgift imorgon och det är att ta en seger.

IFK NORRKÖPING

IFK Norrköping premiärspelade mot IK Sirius i en match som kanske främst kommer bli ihågkommen för den fantastiska inramningen – signerad tifogruppen – och fick därifrån med sig en poäng. 

Kamraterna blickar tillbaka på en omvälvande vinter med stora truppförändringar – vi kan räkna till 11 nya spelare in i truppen. Bland annat har den tidigare AIK-talangen Jesper Ceesay anslutit sig till Norrköping.

Truppläget i IFK – Uppdatering

Ari Skulason blev i samband med en matchförberedande träning skadad – och kommer alltså att missa matchen mot AIK.

AIK

AIK premiärspelade mot nykomlingen Halmstads BK, och lämnade Örjans Vall utan några poäng efter att Viktor Granath och Thomas Boakye nätat för hemmalaget.

Även i Solna kan man konstatera att det arbetats frekvent under vinterns transferfönster. Flertalet nytillskott har noterats för de gulsvarta, däribland namnkunniga Jimmy Durmaz och Viktor Fischer.

AIK-IFK Norrköping, Allsvenskan, 10/4 15:00, Friends Arena.

Foto: Bildbyrån

Annonser