IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

18 oktober, 2020

Inför Varbergs Bois – IFK Norrköping

Landslagsuppehållet är över och Allsvenskan drar igång igen. IFK Norrköpings första uppgift blir Varberg på bortaplan imorgon.

För två veckor sedan blev det en tung förlust hemma mot IK Sirius. Efter det begav sig fem av IFK Norrköpings spelare iväg på på landslagsuppdrag (mer om det kan du läsa här) – vad gjorde de andra?

 • Landslagsuppehållet blev lite annorlunda. I vanliga fall brukar vi vara lediga direkt efter sista matchen, men nu tränade vi på inför kvalificeringsmatchen mot Gottne till Svenska Cupen 2021 (seger 0-6). Alla gjorde ett väldigt bra arbete i den matchen, säger manager Jens Gustafsson.
 • Därefter hade vi en ledig helg, och sedan i måndags har vi tränat på tufft inför den här matchen. I torsdags började landslagsspelarna komma hem och de har varit med sedan i fredags.

Inför matchen ligger IFK Norrköping trea i Allsvenskan med 36 poäng inspelade. Malmö FF leder, 47 poäng, Häcken ligger tvåa, 38 poäng, och mellan IFK Norrköping och Hammarby på sjundeplatsen skiljer bara tre poäng.

Varberg har så här långt fått ihop 27 poäng i Allsvenskan och det gör att de placerar sig på plats elva. Varberg kommer från fyra raka utan seger, tre förluster och en oavgjord – dessförinnan vann de tre raka. När IFK Norrköping mötte Varberg på Östgötaporten i mitten av juli vann IFK med 2-0 efter mål av Totte Nyman och Rasmus Lauritsen.

 • Det kommer bli en match som verkligen prövar vår karaktär, inställning och förmåga att prestera när förutsättningarna inte är optimala för vårt sätt att spela. Varberg kommer säkert vilja göra det till en fysisk match där det går snabbt fram och tillbaka, säger Jens Gustafsson.

Statistik

 

Formen senaste fem matcherna (Allsvenskan)

Varberg: VFFOF

IFK Norrköping: OVOVF

 

Flest mål:

Varbergs BoIS (32-35):

 1. Astrit Seljmani – 8 mål.
 2. Gustaf Norlin – 5 mål.
 3. Robin Book, Jon Birkfeldt – 3 mål.

 

IFK Norrköping (46-34):

 1. Christoffer Nyman – 13 mål.
 2. Rasmus Lauritsen – 6 mål.
 3. Pontus Almqvist & Sead Haksabanovic – 5 mål.

 

Flest assist:

Varberg:

 1. Astrit Seljmani – 5 assist.
 2. Gustaf Norlin – 3 assist.
 3. Albin Winbo – 2 assist.

 

IFK Norrköping:

 1. Sead Haksabanovic – 7 assist.
 2. Ísak Bergmann Jóhannesson – 6 assist.
 3. Jonathan Levi & Rasmus Lauritsen – 5 assist.

 

Statistik från svenskfotboll.se.

Varbergs Bois – IFK Norrköping: Varberg Energi Arena, söndag 18/10 kl. 17.30.

Matchen mot Varbergs Bois med avspark 17.30 ser du på Dplay, och tecknar du Dplay-konto via den specifika länken nedan får IFK Norrköping en del av pengarna.

Klicka HÄR för att teckna Dplay-konto och samtidigt stötta IFK Norrköping! Fram till den siste oktober har nya kunder halva priset på Dplay Total 6 månader.

Du kan också se matchen hos IFK Norrköpings samarbetspartner O’Learys i Norrköping.

Annonser