IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

20 september, 2019

Inför: Onsala BK-IFK Norrköping dam

Bara två matcher återstår av grundserien i division 1 mellersta Götaland. En borta och en hemma – imorgon åker IFK Norrköping dam till västkusten.
–Det ska bli kul. Jag är riktigt taggad på att ta hem tre poäng, säger Lovisa Gustafsson.

Och visst är det fortsatt otroligt viktiga poäng att spela om. En poäng skiljer ettan Jitex och tvåan IFK Norrköping och det gäller att göra sitt jobb för att ha en chans att nå det åtråvärda kvalet till Elitettan.
   När Onsala kom till Östgötaporten i mitten av juni gjorde hemmalaget en fin laginsats och tog en bekväm seger med 3–1. Sedan dess har morgondagens motstånd blandat och gett och ligger för närvarande på en femteplats i tabellen.
   Förra helgen tog de in poäng borta mot Lindö FF och dessförinnan en uddamålsseger mot Nittorp.
   Saken är den att Onsala bara förlorat en match hemma på Rydets IP och det var mot serieledande Jitex i slutet av augusti.
   Det är med andra ord en tuff uppgift som väntar de vitblå från Norrköping.

Lovisa Gustafsson gör imorgon sin tredje match efter den skada som hållit henne från spel. Anfallaren, som står noterad för elva mål i årets seriespel är redo för lördagens måstematch.
   Vad vill du se för insats?
   –Att alla går in 100% i alla närkamper och aldrig ger sig. Gör vi det vinner vi matchen, säger Lovisa.
   Laget har gjort en bra träningsvecka efter förra helgens hemmavinst mot Nittorp.
   –Vi har kört på som vanligt, bra fart på träningarna och fokuserat på helgen. Det kommer vara annat underlag då Onsala spelar på vanligt gräs – så vi måste vara förberedda på det också.
   Det är med andra ord ett taggat IFK som tar bussen västerut i jakten på en 16e vinst.
   Och det med en Lovisa som är på väg tillbaka.
   –Min form just nu är inte som den var innan min skada i våras men jag kämpar på så gott det går. Det är kul att vara tillbaka! 

Onsala BK–IFK Norrköping
Division 1 mellersta Götaland (21:22)
Lördagen den 21/9 kl. 15:00
Östgötaporten
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv) – Sara Hjelm, Clara Flenhagen, Ella Degerstedt, My Cato, Ellen Erlandsson, Filippa Sjöberg, Alma Sjödahl, Ronja Karlsson Törnborg, Lovisa Gustafsson, Felicia Rohlen, Ebba Sjögren, Ida Andersson, Tilda Lundström

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser