IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

23 augusti, 2019

Inför: IFK Örby-IFK Norrköping dam

Kamratmöte och en viss känsla av revansch – det finns flera olika aspekter att ta hänsyn till inför morgondagens bortamöte. Att bibehålla känslan och att förvalta den fina formen är en annan.
–Vi ska bara fokusera på en match i taget och se till att vi är nöjda med vår prestation, säger Sofia Hjern.

IFK Örby är en av få lag som har tagit poäng av IFK Norrköping den här säsongen. I våras, på Östgötaporten, hade Örby en 3–1-ledning i paus som IFK sånär lyckades att kvittera i den andra halvleken. Saken är den att IFK inte sedan just den där matchen förlorat i serien – en svit på tio raka matcher.
   Örby å sin sida ligger precis i mitten av tabellen, på en sjätteplats med 24 inspelade poäng. Laget kommer senast från två raka 3–0-förluster mot Jitex och Onsala, dessförinnan plockade de en poäng hemma mot Nittorps IK.
   IFK tog som bekant en trea hemma mot Husqvarna FF – även om det satt rätt långt inne.

När lagen nu möts på Örby IPs gräsplan är det ett IFK Norrköping som vill ta revansch för förlusten i våras.
–Det finns en enorm revanschlust och imorgon ska vi bevisa att vi är bättre än den senaste matchen och vi ska göra allt tillsammans för att ta med tre poäng hem , säger Sofia Hjern.
   Hon minns den sämre första halvleken i mötet på Östgötaporten och att de försökte reparera den tuffa inledningen.
   –Vi kämpade oss tillbaka och lyckades reducera två gånger. Jag kommer ihåg att vi var bättre i den andra halvleken men att vi inte fick in tillräckligt många bollar.
   Vad är det viktigaste att fokusera på imorgon?
   –Att vi ska ligga rätt i positionerna och jobba hårt i försvarsspelet. I anfallsspelet kommer det bli viktigt att vi håller i bollen och varierar vårt spel samtidigt som vi ska sätta våra lägen.
   Och dina tankar inför matchen?
   –Det ska bli en väldigt rolig match – det är en otroligt viktig match för att vi ska behålla serieledningen. Är vi nöjda med vår prestation så kommer förhoppningsvis resultaten med oss, säger Sofia Hjern.

IFK Örby–IFK Norrköping
Division 1 mellersta Götaland (17:22)
Lördagen den 24/8 kl. 14:00
Örby IP
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv), Julia Nyström (mv) – Sara Hjelm, Clara Flenhagen, Ella Degerstedt, Junis Andersson, My Cato, Ellen Erlandsson, Rebecca Stigenhed, Filippa Sjöberg, Alma Sjödahl, Ronja Karlsson Törnborg, Felicia Rohlen, Lisa Flisell, Ida Andersson, Tilda Lundström

 

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser