19 maj, 2019

“Vi ska sätta målen och jobba ännu hårdare defensivt”

Tre snabba mål i första och sedan uppförsbacke. IFK Norrköping dam öste på men lyckades aldrig få kvitteringen i den andra halvleken.
–Jag tycker vi dominerar andra halvlek totalt men det ville sig inte till 100%, sa lagkapten Filippa Sjöberg efter 2–3 (1–3) mot IFK Örby.

Alma Sjödahl och IFK Norrköping hade möjlighet att styra matchen till hemmalagets favör tämligen tidigt och det kändes som att Norrköping var lite tyngre och lite mer alerta.
Så kom perioden där Örby gjorde samtliga sina mål och två av den efter fasta situationer.
Susette Claesson blev helt fristående efter en längre frispark från vänster och petade in 1–0.
2–0 kom efter även det en frispark där Norrköpings-försvarare nickat undan men där andrabollen landade hos Frida Olsson som lyfte in via den bortre stolpen strax utanför straffområdet.
3–0 gjorde Emma Nilsson efter en hög djupledsboll och en lyftning över Sofia Hjern.
–På det första målet blir Sofia (Hjern) alldeles ensam och där måste vi skydda målvakten genom att förhindra att deras spelare får springa där. Vid 2–0 studsar bollen flera gånger och ingen av oss är där, sedan får deras spelare en lyckoträff. Det är saker som är lite för ungdomsaktigt – vi måste vara hetare och ta bort bollen, summerade tränare Anna Eriksson gästernas två första mål.
Efter de där målen så hade Norrköping svårt att hitta tillbaka och Örby spelade med mer lugn och mer självförtroende.
Det kom dock ett snabbt reduceringsmål. Filippa Sjöbergs hörna nickades fint in av Kelsey Barton.

I den andra halvleken började jakten på ytterligare ett reduceringsmål samtidigt som Örby försökte att bevaka de tre poängen de hade halvvägs nedpackade i ryggsäcken.
Det som började lite trevande mynnade ut i ett Norrköping som försökte, försökte, försökte – och försökte. Men ett defensivt Örby såg till att ligga rätt, spela tufft och minimera riskerna.
Med tjugo minuter kvar kom 2–3. Alma Sjödahl hittade My Cato med en passning rätt igenom straffområdet. Cato tog emot, vände upp, klev förbi och resolut satte dit bollen.
Alma Sjödahl ropade dubbla gånger på straff utan gehör hos domaren.
Ida Andersson provade skott.
Ebba Sjögren försökte med volleys.
IFK-hörnorna skapade oreda men inte tillräckligt mycket.
Nej, bollen ville inte in och det var tunga Norrköpings-huvudet efter matchen.
–Just nu känns det tomt. Vi släpper in tre riktigt tråkiga mål och får inte in bollen, sa Filippa Sjöberg på innerplanen efter matchen.

Vad var det som inte fungerade i den första halvleken?
–Jag tror vi låter dem komma in i matchen och rulla, vilket de vill – de fick spela sitt spel. Vi ändrade om det till den andra halvleken och där visade vi att vi är starkare. Vi är mer aggressiva, vi vill göra mål och vi hittar bra kombinationer. Vi försöker hela tiden tugga på som ett lag.
Anna Eriksson höll med i resonemanget om att Norrköping kontrollerade spelet i den andra halvleken när de flyttade upp spelet.
– Vi fick in pigga med i Ebba (Sjögren) som är väldigt rivig. Vi ville ha en förändring. Med det sagt gjorde inte Junis (Andersson) det dåligt utan vi vill ha en annan offensiv kraft.
Och som tyckte att Norrköping borde haft en straffspark med sig.
–Jag tycker att domaren är väldigt ojämn i sin bedömning. Ute på planen så händer det saker som han blåser för – i straffområdet så händer det saker han inte blåser för. Det är synd, men så är det.

IFK Norrköping jagade kvitteringen och skapade tillräckligt med chanser för att göra 3–3.
–Det är bara att bryta ihop och komma igen – det här ska inte få sänka oss. Vi visare att vi är starkare, sa Filippa Sjöberg.
Anna Eriksson tar med sig att alla verkligen bjöd till.
–Vi tömmer oss totalt för att göra 3–3. Det är bara ett lag på plan i andra halvlek, sa Anna.

IFK Norrköping–IFK Örby 2–3 (1–3)
Division 1 mellersta Götaland 6:22
Östgötaporten
Mål: 0–1 (25) Susette Claesson, 0–2 (35) Frida Olsson, 0–3 (38) Emma Nilsson, 1–3 (40) Kelsey Barton, 2–3 (70) My Cato
Publik: Inga uppgifter
Varningar: IFK: (90) Ella Degerstedt –. ÖRB: –
Domare: Rickard Olsen
IFK-laget: 1. Sofia Hjern (mv) – 4. Ella Degerstedt, 5. Junis Andersson (46′ 21. Ebba Sjögren), 6. My Cato, 9. Filippa Sjöberg, 10. Alma Sjödahl, 14. Maja Lundman (61′ 27. Ida Andersson), 15. Lovisa Gustafsson, 16. Kelsey Barton (84′ 12. Ronja Karlsson Törnborg), 19. Felicia Rohlen, 31. Tilda Lundström
Ej använda avbytare: 55. Julia Nyström (MV) – 7. Ellen Erlandsson, 20. Lisa Flisell