IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

10 september, 2020

Inför IFK Norrköping – Östersunds FK

Imorgon drar Allsvenskan igång igen för IFK Norrköpings del efter landslagsuppehållet. “De är snabba framåt, ställer om snabbt och är ganska raka i sitt spel”, säger manager Jens Gustafsson om morgondagens motståndare Östersund.

Sedan den tunga förlusten borta mot Örebro har det varit landslagsuppehåll i Allsvenskan. Fyra spelare från IFK Norrköping har representerat sina landslag: Lars Krogh Gerson, Sead Haksabanovic, Ísak Bergmann Jóhannesson och Pontus Almqvist (mer om hur det gick för dem finns här).

  • Vi har följt dem. Lars och Sead har spelat 2 x 90 minuter på kort tid och Pontus har spelat tio minuter en match och 75 den andra, och de har gjort det med den äran. Det är positivt att spelarna kommer hem och har spelat och alla har gjort det bra. Sedan är deras belastning en sak att hantera till morgondagens match, vi kommer att få fatta beslut imorgon, säger Jens Gustafsson.

Hur har ni haft det här hemma? 

  • Bra. Vi var lediga några dagar efter matchen mot Örebro innan vi började träna igen. Vi hade en lagaktivitet i helgen som var väldigt lyckad och i måndags började vi träna igen inför den här matchen.

Inför matchen ligger IFK Norrköping femma i Allsvenskan med 28 poäng på 18 matcher. Malmö FF leder på 39 poäng och Häcken och Elfsborg, som har Europaplatserna, har 33 resp. 32 poäng.

Morgondagens motståndarlag Östersund ligger nia i Allsvenskan, fyra poäng efter IFK Norrköping. Dit har de tagit sig genom sex segrar, sex oavgjorda och sex förluster. Östersund har en fin period bakom sig med fyra raka segrar och bara en förlust på de tio senaste matcherna (4-5-1). När IFK Norrköping gästade Östersund i juni vann man med 4-2 och vände hem med alla tre poäng till Norrköping.

  • Det är ett formstarkt lag som spelar lite annorlunda än hur vi lärt känna Östersund spelsätt. De är snabba framåt, ställer om snabbt och är ganska raka i sitt spel. De jobbar också väldigt hårt som lag.

Klicka här för att se en intervju med Pontus Almqvist och Ísak Bergmann Jóhannesson om deras landslagsinsatser. 

SENASTE FEM MÖTENA:

  • Seger: 2-4, 27 juni 2020, Allsvenskan.
  • Seger: 3-0, 21 juli 2019, Allsvenskan.
  • Förlust: 2-1, 14 juli 2019, Allsvenskan.
  • Seger: 4-2, 28 oktober 2018, Allsvenskan.
  • Seger: 0-2, 5 maj 2018, Allsvenskan.

Matchen hemma mot Östersund med avspark 19.00 ser du på Dplay, och tecknar du Dplay-konto via den specifika länken nedan får IFK Norrköping en del av pengarna.

Klicka HÄR för att teckna Dplay-konto och samtidigt stötta IFK Norrköping!

Du kan också se matchen hos vår samarbetspartner O’Learys – klicka HÄR. 

Annonser