IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

24 april, 2021

Inför IFK Norrköping – Halmstads BK

En oavgjord och en förlust har det blivit för IFK Norrköping under inledningen av Allsvenskan – nu är siktet inställt på säsongens första trepoängare. “Vi behöver släppa loss oss själva och få fram den potential som finns i individen och i laget”, säger Rikard Norling.

IFK Norrköping begav sig mot Stockholm och Tele2 Arena för drabbning mot Djurgårdens IF förra helgen. Under första halvlek sattes IFK Norrköping under hård press av Djurgården, som stormade framåt med mycket folk och radade upp hörnor. IFK Norrköping höll undan och kunde omgruppera sig i halvtid.

Andra halvlek var jämnare och Djurgårdens tryck avtog. Tiden gick och det såg ut som att det, precis som i premiären, skulle bli oavgjort, men i den 78:e minuten blev ett misslyckat skott en perfekt passning till Haris Radetinac som kunde vinkla in segermålet bakom Oscar Jansson.

  • I första halvlek var vi inte med alls. Djurgården gjorde det bra samtidigt som vi inte kom upp i nivå. Vi var inte alls nöjda. I andra blev det lite bättre, men vi är långt ifrån belåtna med hur vi spelade. Om man ska hitta något positivt var det att vi trots matchbilden inte släppte till så värst många jättefarliga målchanser, säger Rikard Norling.

IFK Norrköping fick lämna Stockholm utan poäng för att ladda om inför morgondagens match mot Halmstads BK. Nykomlingen tog en fin 1-0-seger mot BK Häcken i hemmapremiären och följde upp det med att förlora med samma siffror mot IK Sirius i omgång två.

  • Halmstad har ett lag med gott om rutinerade spelare och ledare – det är en nykomling som vet vad som krävs i Allsvenskan. Vi förväntar oss att det blir en tuff match mot ett lag som inte krånglar till det och som har det som krävs för att störa alla lag i den här serien, säger Rikard Norling.

En poäng på två matcher – vad har saknats? 

  • Vi behöver släppa loss oss själva och få fram den potential som finns i individen och i laget. Vi ser fram emot den här matchen, säger Rikard Norling.

IFK Norrköping – Halmstads BK: Söndag 25/4 kl 15.00, Platinumcars Arena, Discovery+.

Annonser