IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

14 augusti, 2020

Inför IFK Norrköping dam-Stuvsta IF

Första hemmamatchen för hösten – IFK Norrköping dam har full pott i division 1 södra Svealand och siktar på ytterligare en seger i en förväntad tuff drabbning: “Vi är redo för ett nytt motstånd och en chans mot tre nya poäng”, säger Tilda Lundström.

Stuvsta IF är nykomlingar i division 1 efter att 2019 tagit en av två uppflyttnings-placeringar i division 2 östra Svealand.
   Hemmahörande strax norr om Huddinge blir det här stockholmarnas första säsong i division 1. 2011 föll man i kvalet till dåvarande division 1 (mot bland annat nuvarande damallsvenska IK Uppsala) innan man säsongen därpå startade om verksamheten i division 5. Fyra säsonger senare var man åter uppe i division 2.

Stuvsta har startat säsongen med två vinster (mot Södersnäckorna och Boo) och en förlust (mot Tyresö). Just segern senast hemma mot Boo var en meriterande sådan och ett bevis på att IFK måste vara påkopplade för att få med sig poäng hemma på Östgötaporten.
   IFK bortaslog Södersnäckorna med 4–0 efter tre snabba mål i slutet av den andra halvleken.
   Nytt motstånd och nya poäng att spela om.
   Och äntligen hemma i Norrköping.

Tilda Lundström har haft en annorlunda start på säsongen. Efter knäproblem och två uppskjutna operation (som också den äntligen blivit av) är ytterbacken tillbaka i träning – efter åtta månaders rehab. Hon har trots skadeuppehållet funnits med truppen både vid träningar och matcher.
–Det känns oroligt bra att ta steget ut på planen igen. Jag ser framsteg efter varje träning och ser fram emot att inom en snar framtid var tillbaka i matchspel igen, säger Tilda Lundström.
   Hur har den här säsongen varit för dig personligen?
   –Den har varit väldigt tuff då jag fick skadan i en väldigt opassande tid. Covid-19 har ställt till det mycket och gjort så att fotbollen bara kom längre ifrån mig genom två inställda operationer. Jag har dock känt mig väldigt stark genom hela skadan och jag tror på att en människa bara får de motgångar de klarar av.
   Laget IFK har funnits vid hennes sida från start.
   –Jag har verkligen tagit vara på varje träningstillfälle och både gett och fått så mycket glädje och hjälp från tjejerna och tränarna. Vi stöttar varandra och det är det som gör oss till det laget vi är.

Tilda lyfter fram ett starkt IFK hon sett växa under den långa försäsongen.
   –Vi är ett lag som sliter för varandra och som vågar göra våra medspelare bättre. Även om vi har testat runt olika spelare på olika positioner och med nya spelsystem så har vi tagit oss tre poäng i varje match.
   Dessutom finns det ytterligare växlar att lägga i.
   –Vi har inte riktgt toppat vår högstanivån än och det bevisar bara hur bra vi är och hur bra det kan bli när allt sätter sig på plats.

Tabelltrean på Östgötaporten – alla matcher är otroligt viktiga hösten 2020.
   –Vi vill förbli obesegrade på hemmaplan. Nivån på träningarna den här vecka har varit hög och man ser drivkraften från alla att vilja ta en startplats. Vi är tränade för att klara av alla förutsättningar som kommer till oss.
   IFK är redo att ta emot Stuvsta i den förmodade sommarvärmen där kvicksilvret väntas visa närmare 27 grader och strålande sol.
   –För tre poäng imorgon gäller det att vi alla har bra förberedelser och att vi spelar vår fotboll i 90 minuter. Vi är redo för ett nytt motstånd och en chans mot tre nya poäng, säger Tilda Lundström.

Matchen kan följas i appen Min fotboll, på Twitter eller för prenumeranter på NT.se.

IFK Norrköping–Stuvsta IF
Division 1 södra Svealand (4:11)
Lördagen den 15/8 kl. 13:00
Östgötaporten (Observera att matchen spelas utan publik)
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv), Julia Nyström (mv) – Clara Flenhagen, Mathilda Holmberg, Ida Andersson, Molly Wiklander, Filippa Sjöberg, Alma Sjödahl, Vanessa Karagöl, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Filippa Karlberg, Alma Ekberg, Selma Caljakovič, Ebba Sjögren, Irma Cajlakovič

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser