IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 juni, 2019

Inför: IFK Norrköping dam-Jitex Mölndal

Det är två lag med bra självförtroende som möts på Östgötaporten under söndagseftermiddagen. Två lag som känner varandra efter förra årets tabellrace.
–Morgondagens match lär bli en jämn match, säger Alma Sjödahl.

IFK Norrköping och Jitex var förra säsongens antagonister. Båda lagen följdes åt i tabellen, plockade samtidiga poäng och blev tidigt toppduon som slogs om kvalplatsen till Elitettan. De vann också varsin bortamatch med 2–1 och matchen på Lindevi IP var den enda matchen Jitex förlorade i division 1.
   Det slutade ändå till sist med att västgötarna vann serien med sex poäng före Norrköping. I kvalet gick det tyngre där Jitex föll mot skånska Borgeby.

I år har morgondagens gäster börjat med fyra vinster, två kryss och en förlust och ligger på en fjärdeplats, en poäng bakom Norrköping.
   Senast hemmaslog man dock Onsala BK med stabila 3–0 vilket innebär att laget har tre raka utan förlust.
   IFK Norrköping tog en viktigt bortaseger mot Mariebo (1–0) förra helgen och har sikte på att återigen ta sig förbi IFK Örby i tabellen.

 

Norrköping har en bra träningsvecka i ryggen och är redo och förberedda inför söndagens drabbning.
   –Vi har haft en skön känsla och ett bra självförtroende med oss från förra omgångens match mot Mariebo, säger Alma Sjödal.
   Vad tycker du ni ska ta med er därifrån till matchen imorgon?
   –Det vi främst visade upp då tycker jag var en stabil defensiv vilket är väldigt skönt att ta med sig inför matchen mot Jitex.
   Alma tror på en jämn match.
   –Jitex är ett bra lag med bra spelare. Jag tror det kommer vara två spelande lag som möts så det lär bli en kul match att kolla på för publiken.
   Norrköping har gjort flest mål i serien och Jitex har släppt in näst färst. Statistiken och tabellen tyder också på att lagen är tämligen jämnbördiga.
   –De är alltid tuffa att möta så det lär bli samma sak imorgon. Men vi ska göra allt för att ta tre poäng! Avslutar Alma Sjödahl.

 

Saknas inför matchen gör Lisa Flisell och Junis Andersson, båda på grund av sjukdom.

 

Svenska Kyrkan är som vanligt på plats och säljer kaffe, dryck, fika och grillat på VM-läktaren.

 

IFK Norrköping–Jitex Mölndal
Division 1 mellersta Götaland (8:22)
Söndagen den 2/6 kl. 16:00
Östgötaporten
Ingång: Entré 4, VM-läktaren
Pris: Vuxen 60:-, pensionär/ungdom (8–18 år) 30:-, upp till 8 år fri entré, årskort fri entré
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv), Julia Nyström (mv), Sara Hjelm, Clara Flenhagen, Ella Degerstedt, My Cato, Ellen Erlandsson, Filippa Sjöberg, Alma Sjödahl, Alva Selerud (LFC), Ronja Karlsson Törnborg, Maja Lundman, Lovisa Gustafsson, Kelsey Barton, Felicia Rohlen, Ebba Sjögren, Ida Andersson, Tilda Lundström

 

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser