IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

20 februari, 2021

Inför IFK Norrköping – Brommapojkarna

Imorgon spelar IFK Norrköping sin andra träningsmatch för säsongen. Efter förra helgens möte med IFKs P15 väntar ett mer “riktigt” motstånd i Elitettankollegan Brommapojkarna: “BP är ett bra motstånd och det ska bli roligt att se hur vi ställer oss mot dem”, säger Jennie Egeriis.

Morgondagens motstånd har hunnit spela ett par matcher redan – båda i Sthlm Challenge där Brommalaget tillsammans med Hammarby och Djurgården träningsspelade. De slog Djurgården efter straffar (11–10) men föll i finalen mot Hammarby (1–4).

Nyförvärvet från IFK Kalmar mötte BP i just Elitettan förra säsongen. Då blev det dubbla segrar för anfallaren som spelade båda matcherna.
   –Jag minns att de spelar en väldigt offensiv fotboll och att de gör det bra. Ett stabilt lag som är aggressiva, säger Jennie Egeriis.
Hon missade mötet med IFKs P15 efter en oturlig tumskada men har tränat på under hela veckan.
   Vad tror du skillnaden blir mellan att möta killar kontra ett Elitettan-lag?
   –Killar/herrar har ju andra förutsättningar rent fysiologiskt. Så det är väl det som är den stora skillnaden skulle jag säga.

Morgondagens match blir Jennies första i IFK-tröjan och hon ser fram emot debuten.
   –Jag vill att vi har roligt tillsammans på planen, jobbar för varandra och med varandra – det är alltid lite svårt att lära känna spelare man inte spelat med innan. Speciellt under försäsong men det är ju också den här tiden är till för.
   Här och nu börjar arbetet att spela ihop sig som ett lag.
   –Vi har jobbat på bitar som inte riktigt satt under matchen mot P15 och vi ska försöka jobba utifrån det med.
   Hur sugen är du på att spela?
   –Det ska bli väldigt roligt att spela match och jag har längtat sedan jag kom hit. Speciellt med tjejerna i Norrköping, ett riktigt bra gäng allihopa, säger Jennie Egeriis.

Irmeli Jonsson, Alva Lundin, Filippa Karlberg och Sabina Ravnell saknas pga. skador.

Matchen kan följas på Twitter, för prenumeranter på NT.se eller för abonnenter på Sportexpressen Play.

IFK Norrköping–IF Brommapojkarna
Träningsmatch
Lördagen den 20/2 kl. 13:00
Suez Arena
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv), Cornelia Baldi Sundelius (mv) – Selma Berggren, Clara Flenhagen, Klara Folkesson, Emelie Johansson, Ida Andersson, Molly Wiklander, Selma Nyström, Alma Sjödahl, Jennie Egeriis, Thilde Alvberger, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Alma Ekberg, Selma Cajlaković, Ebba Sjögren, Irma Cajlaković

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser