IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

2 juni, 2023

Inför BP: Hunger efter tre poäng

IFK Norrköping har gjort sig redo för den sista hemmamatchen innan sommaruppehållet. “Vi behöver leverera en bra kollektiv prestation imorgon för att ta de tre poängen vi hungrar efter”, säger Glen Riddersholm.

Två matcher återstår innan det relativt korta sommaruppehållet (12 juni-2 juli): Brommapojkarna hemma och Djurgårdens IF borta.

Klockan 17.30 imorgon är det avspark mot Brommapojkarna på Platinumcars Arena.

Huvudtränare Glen Riddersholm inför matchen: 

  • För oss handlar det om att komma tillbaka på vinnarspåret. I en lång säsong finns det bra och mindre bra perioder, och det handlar om att göra de sämre perioderna så korta som möjligt.
  • Vi behöver leverera en bra kollektiv prestation imorgon för att ta de tre poängen vi hungrar efter. Det behövs ett stenhård arbete, för vi möter ett BP som gjort det extremt bra under säsongen. När matchen är slut ska vi ha lämnat allt där ute och förhoppningsvis ha en bra lördag tillsammans med supportrarna.
  • Vi har en spelare som tar avsked av hemmapubliken imorgon, Arnór Sigurdsson, och vi ska nog prata mer om honom inför Djurgården. Det är alltid många känslor under en match, och de behöver man kunna hantera under matchen för att nå resultat. Efteråt matchen kan man använda känslorna och hylla en stor spelare som gjort allt för logon, klubben och supportrarna.

IFK Norrköping

Förra veckan var inte den roligaste för IFK Norrköping. Efter tre raka segrar tappades två 1-0-ledningar till 2-1-förluster, först hemma mot IF Elfsborg och sedan borta mot Kalmar FF.

Resultaten gjorde att kontakten med toppen tappades, och nu befinner sig IFK Norrköping i ett kluster av lag strax bakom topptrion Elfsborg, Malmö FF och BK Häcken.

Tabelläget: 5:a | 17 poäng | 16 mål/11 insläppta | 5 – 2 – 3

Flest mål: Christoffer Nyman & Arnor Sigurdsson 5 st

Flest framspelningar: Marcus Baggesen och Vito 3 st

Hålla nollor: 3

 

Brommapojkarna

Efter en tuff säsongsinledning med fyra raka förluster vände det för BP. 16 poäng på sex matcher gav en rejäl klättring från botten och i skrivande stund är nykomlingen lika långt från 1:a platsen som kvalplatsen: nio poäng.

I senaste matchen bröts dock den fina trenden. Trots ledning hemma blev det inga poäng hemma mot IK Sirius, som vände och tog sin första seger för säsongen.

Tabelläget: 7:a | 16 poäng | 13 mål/14 insläppta | 5 – 1 – 4

Flest mål: Oscar Pettersson 4 st

Flest framspelningar: Alexander Jensen och Tim Waker 2 st

Hålla nollor: 4

 

 

IFK Norrköping – Brommapojkarna: Allsvenskan omgång 11, lördag 3/6 klockan 17.30, Platinumcars Arena. 

 

 

Annonser